16 липня 2023 08:05

Кочергін драматично програв Суперкубок Польщі: "Ракув" поступився трофеєм команді, яка некрасиво обійшлася з українцем

Півзахисник збірної України та Ракува Владислав Кочергін не зміг допомогти своїй команді втретє здобути Суперкубок Польщі. Команда українця у серії пенальті програла Легії (0:0 та 5:6).


Ракув до цього матчу двічі вигравав Суперкубок Польщі (у 2021 та 2022 роках).

Ракув та Легія цього року вже зустрічалися у фіналі Кубка Польщі, тоді у серії пенальті перемогли останні (0:0 та 6:5).

Владислав Кочергін вийшов в основу і був замінений на 61-й хвилині.

Ракув вже на 11-й хвилині міг виходити вперед, але м'яч після удару Богдана Раковіцана головою вирушив у перекладину. Після цього моменту гра заспокоїлася.

Кочергін за підсумками відведеного йому часу на полі запам'ятався лише тим, що на 41-й хвилині спробував разом із Джоном Йебоа розрізати лінію оборони серією коротких передач, створивши більше місця для атаки, але один із захисників гостей перервав цю витівку.

Під кінець основного часу Лукаша Зволінського завалили у штрафному майданчику Легії, але арбітр не став вказувати на позначку. У доданий арбітром час у штрафному майданчику Легії впав Фран Тудор, щоправда, суддя і цього разу не став призначати пенальті.

На 95-й хвилині Марцін Цебуля увійшов до штрафного майданчика і зблизька пробив у ліву штангу воріт Легії. Після другого тайму команди почали пробивати пенальті, де успіх виявився на боці Легії.

Легія не включила до заявки на новий сезон Ігоря Харатіна, у якого ще рік за контрактом із польським клубом. Гравець збірної України був вражений таким рішенням клубу.

Легія п'ять разів вигравала Суперкубок Польщі та ще 10 разів була фіналістом турніру.

Кочергін має в активі один Суперкубок Польщі (2022).

Минулого сезону Корчегін провів 45 матчів у футболці Ракува, в яких він зумів забити 12 голів і зробити чотирьох асистів.