14 липня 2023 15:20

Європейський клуб ухвалив невтішне рішення щодо екс-півзахисника "Динамо"

Варшавська Легія оголосила заявку на першу частину нового сезону Екстракляси. Українському півзахиснику команди Ігорю Харатіну місця в ній не знайшлося.


Ігор Харатін перейшов до варшавської Легії з Ференцвароша за 900 тисяч євро у вересні 2021 року. Він розчаровував багато часу, і ніхто в клубі не бачить з ним майбутнього.

Про погане становище українця свідчить той факт, що його не допущено до участі в осінній частині сезону в Екстраклясі сезону 2023/24. У списку 31 гравець, зокрема шість молодих гравців, а зміни можуть бути внесені до закриття літнього трансферного вікна.

У півзахисті велика конкуренція. Харатін бореться за місце з Бартошем Слішем, Патріком Соколовським та Юргеном Челхаком, і вже минулого сезону було ясно, що проти них у нього немає шансів. Він зіграв лише дев'ять матчів, останній у жовтні минулого року проти Ягеллонії (5:2)

Водночас у Легії можуть виникнути проблеми із продажем півзахисника. Його контракт діє до кінця червня наступного року, і цілком імовірно, що Харатин досі залишиться у Варшаві.


Легія розпочне сезон матчем проти Ракува українського півзахисника Владислава Кочергіна за Суперкубок Польщі, який відбудеться у суботу, 15 липня. Перший матч Екстракляси відбудеться у п'ятницю, 21 липня, проти ЛКС Лодзь.

Харатін пройшов академію Динамо, але не зміг пробитися до першої команди.

28-річний хавбек розкрився у луганській Зорі, після якої продовжив кар'єру за кордоном – у Ференцвароші, а потім у Легії.

У складі збірної України Харатін провів чотири матчі.