4 липня 2023 15:19

"Я часто виконував роль весільного генерала". Легендарний захисник "Динамо" пригадав роботу у банку

Легендарний захисник київського Динамо Олег Кузнєцов розповів про те, як ухвалив рішення влаштуватися до банку після завершення професійної ігрової кар'єри.


Олег Кузнєцов виступав на позиції захисника в Динамо з 1983 по 1990 рік і виграв Кубок кубків у сезоні 1985/86. Через п'ять років після відходу зі столичного клубу футболіст завершив професійну ігрову кар'єру та працевлаштувався в одному з банків.

Легенда киян розповів про те, чому ухвалив таке несподіване рішення після того, як повісила бутси на цвях.

«Мені цей варіант запропонували мої добрі друзі. Президент банку захотів створити команду з міні-футболу та чемпіонат банківських команд. Увечері я тренував команду, а вдень працював у банку у відділі піару – відповідав за зв'язки із громадськістю», – сказав Кузнєцов.


Кузнєцов розповів про те, що входило до його обов'язків під час роботи у банку.

«Я приїжджав в офіс до дев'ятої ранку і сидів до обіду, читав газети. Наприклад, приходила газета, я мав знайти і вирізати з неї згадку про наш банк.

Також я часто виконував роль весільного генерала, їздив із президентом банку на різні зустрічі. Іноді це допомагало укладати угоди – впізнавали мене, а не його, він потім дуже дивувався», – згадав Кузнєцов.

Легендарний захисник назвав суму, яку одержували футболісти банківської команди.

«Ввечері, тричі на тиждень, я тренував команду банку. Причому ми платили гравцям зарплату – 50 доларів на місяць, що 1996 року було непогано. Ми брали до команди не професійних футболістів, а ніде не засвічених.

Зрозуміло, що я міг набрати в команду умовних Михайличенка, але цього не робив. Однак Михайличенко з Процюком частенько приходили погратись до нас. Але я їм одразу сказав: «Побігати з нами можете, але за банк ви не гратимете», – розповів Кузнєцов в інтерв'ю сайту «Український футбол».


Фото - УАФ