2 липня 2023 17:14

"Товариші Мудрика не чекають на його повернення": у Франції хочуть відправити хавбека "Челсі" додому після гри Євро-2023

Журналіст видання Footmercato Макс Барбо поділився думкою про майбутній матч 1/4 фіналу Євро-2023 між молодіжними збірними України та Франції та висловився про зіркового вінгера команди Руслана Ротаня Михайла Мудрика.


Молодіжна збірна України (U-21) під керівництвом Руслана Ротаня пробилася до плей-офф Євро-2023. У 1/4 фіналу наша команда зустрінеться з однолітками із Франції.

Михайло Мудрик, який є головною зіркою українського колективу, пропустив усі три матчі групової стадії чемпіонату Європи, оскільки відновлювався після травми. Однак Ротань заявив, що вінгер Челсі повернувся до спільної групи і має шанси вийти на поле у поєдинку проти французів.

Журналіст французького видання Footmercato Макс Барбо висловився про Мудрика, який оцінюється авторитетним порталом Transfermarkt у 50 мільйонів євро.

«Просто зайдіть на Transfermarkt, щоб зрозуміти очікування від 22-річного Мудрика. Українець став найдорожчим гравцем Євро-2023 разом із італійцем Сандро Тоналі, який уже покинув турнір.

Це також мета збірної Франції – відправити додому гравця, який мав стати зіркою цього Євро», – наголосило видання.

Джерело вважає, що молодіжна збірна України входить до фаворитів на перемогу в чемпіонаті Європи навіть без участі Мудрика.

«Його товариші по команді не чекають на його повернення, щоб перемогти. У перших трьох іграх молоді українці справили враження на глядачів та потрапили до числа фаворитів Євро-2023», – написало джерело.


Журналіст нагадав, що молодіжна збірна Франції вже зустрічалася з Україною у кваліфікації Євро-2023. Тоді команда Ротаня програла на виїзді з рахунком 0:5 та звела внічию номінально домашній матч (3:3).

«Без таланту Мудрика ця команда здатна задавати темп, змінюватись у побудові. Навіть природні заміни вінгера, на кшталт Брагару, Кащука, Очеретька, Судакова та Назаренка виглядають задовільно.

Французи добре знають своїх майбутніх суперників, оскільки двічі зустрічалися з ними у кваліфікації та були попереджені. З Мудриком чи без, ця команда грізна», – наголосив журналіст сайту Footmercato.

Матч 1/4 фіналу Євро-2023 між молодіжними збірними Франції та України відбудеться у румунській Клуж-Напоці в неділю, 2 липня, і розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Переможець пари зіграє 5 липня у півфіналі чемпіонату Європи з Іспанією.

Мудрик провів за українську молодіжку 16 матчів, забив три голи та оформив стільки ж асистів.

У січні Михайло перейшов із Шахтаря до Челсі за 100 мільйонів євро з урахуванням бонусів.