24 червня 2023 23:48

Збірна України достроково вийшла у плей-офф Євро-2023: Іспанія та Хорватія забезпечили команді Ротаня місце у 1/4 фіналу

Молодіжна збірна України вдруге в історії зіграє у плей-офф чемпіонату Європи U-21. Підопічні Руслана Ротаня достроково вирішили завдання виходу із групи.


Збірна України у другому турі групового етапу Євро-2023 дотиснула ровесників із Румунії (1:0). Доля команди Ротаня також залежала від результату матчу між Іспанією та Хорватією, де нашу команду влаштовувала перемога «червоної фурії» або нічия.


Долю матчу Іспанія U-21 – Хорватія U-21 вирішив єдиний гол Абеля Руїса на 20 секунді поєдинку. Підопічні Санті Денії у першій атаці забили м'яч, який визначив результат зустрічі суперників збірної України.

Після двох зіграних матчів Іспанія та Україна з шістьма балами забезпечили собі місце у 1/4 фіналу перед очним поєдинком за перший рядок у групі В.


Молодіжні збірні України та Іспанії зустрінуться у третьому турі групового етапу Євро-2023 27 червня. У паралельному матчі Хорватія та Румунія гратимуть без турнірної мотивації. Початок – 21.45.

Вперше молодіжна збірна України сягала стадії плей-офф на Євро-2006. Тоді команда під проводом Олексія Михайличенка дійшла до фіналу.