22 червня 2023 23:53
1

Франція здолала Італію з гучним скандалом у стилі Кашшаї – парад шедеврів та дурних помилок у топ-матчі Євро-2023

Франція та Італія завершували програму другого ігрового дня на молодіжному Євро-2023.

Євро-2023 (U-21), 1-й тур


Група D


Франція – Італія – 2:1

Голи: Калімуендо, 23, Барколя, 62 – Пеллегрі, 36


Вилучення: Баде, 83 (Ф)


Кількома годинами раніше Швейцарія обіграла Норвегію і стала лідером групи. Другий поєдинок квартету претендував на статус центрального ледь не всього групового етапу. Франція зустрічалася з Італією.


Матч абсолютно виправдав усі сподівання – напруга, висока майстерність і боротьба до останніх хвилин. Французам вдалося вийти вперед завдяки шедевру Калімуендо в середині першого тайму. Форвард Ренна геніальним дотиком п'яти замкнув простріл Калюлю з правого флангу. Італія відповіла стандартом. Тоналі заробив штрафний і подав точно на голову Пеллегрі, який залишився без нагляду.


Франція краще почала другу половину і знову завоювала перевагу. Грубої помилки припустився Дестіні Удодже, який перехопив передачу суперника, надто довго вовтузився з м'ячем і подарував легкий гол Бредлі Барколя. Упродовж атаки була підозра на фол французів проти Околі, проте VAR на цьому Євро відсутній.


Французи могли подвоювати перевагу, якби не захопились бажанням буквально занести м'яч у ворота Карнесеккі. Італія мала шанс врятуватися на 82-й хвилині з трьома ударами за одну атаку – блок захисника і два суперсейви Шевальє. Незабаром Франція залишилась у меншості. Лоїк Баде побачив пряму червону за фол останньої надії проти Ньйонто.


У компенсований час стався ще один суддівський скандал. Белланова головою пробив у стійку, від якої м'яч, найімовірніше, перетнув лінію воріт, і лише потім його виніс Люкеба.


Всі апеляції італійців до нідерландця Алларда Ліндхута виявилися марними. 2:1 – скандальна перемога Франції, яка ділить лідерство групи зі Швейцарією.

Такая дичь. Чистейший гол итальянцев не защитали. И без VAR турнир проходит... Какого хрена...