21 червня 2023 22:34

Руслан РОТАНЬ: "Судаков після трьох важких матчів за збірну України був виснажений емоційно та фізично"

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував перемогу над Хорватією (2:0) в першому турі групового етапу Євро-2023 U-21.


«Були присутні емоції та переживання від першого матчу. Перші 30 хвилин наша гра нас повністю задовольняла. Певні корективи внесла погода - сьогодні було дуже спекотно. Дякую хлопцям за самовіддачу та характер. Ми були командою та досягли результату, якого хотіли. Ми його заслужили.


Дякуємо ЗСУ за можливість демонструвати нашу гру та радувати вболівальників.

Збірна Хорватії була для нас загадкою, тому що прийшов новий тренер. Було важко щось спрогнозувати, але ми впоралися та розкусили цей задум. Але ми орієнтуємося на нашу гру, прагнемо її покращення. Коли ми забили, то хорвати пішли вперед. Ми проводили контратаки, та забили другий гол. Могли забити ще.

Хорватія - достойний суперник. Що ми очікували, те й отримали: дуже сильні індивідуальності, достатня кількість моментів біля наших воріт.

Наступна гра - з Румунією. Зараз завдання №1 для нас - це відновлення. Матчі через два дні на третій. Також потрібно проаналізувати нашу гру та гру суперника.

Збірна Румунії - це команда, яка, як і ми, прагне грати у свій футбол та атакувати. Це команда, яка вміє приймати сильні удари. Ми будемо грати, коли суперника буде підтримувати стадіон. Емоційно це буде важкий матч. Нам потрібно думати про свою гру. Думаю, це буде достойний матч двох команд.

Судаков після трьох важких матчів за національну збірну України був виснаженим емоційно та фізично. Було небезпечно випускати його з перших хвилин. Ми його поберегли.

Навантаження на Трубіна дуже високе, він також зіграв три матчі за національну збірну України. Він також виснажений, але він додає нам надійності в плані виходу з оборони, він краще розуміє наші вимоги до воротарів. Майстерність всіх трьох наших воротарів висока, ми можемо ставити будь-якого. Ми могли поберегти й Анатолія, але в цьому матчі нам потрібна була надійність, концентрація та спокій. Так і вийшло», - сказав Ротань.