20 червня 2023 23:51

Євро-2024: Холанд дублем приніс Норвегії перемогу, гол Бабогло допоміг Молдові здійснити камбек та перемогти Польщу з Кендзьорою

Фото - ua.depositphotos.com


У вівторок, 20 червня, відбулися кілька поєдинків кваліфікації на чемпіонат Європи-2024.


Євро-2024, кваліфікація. 4 тур


Група A


Шотландія – Грузія – 1:0 (матч триває)

Гол: Макгрегор, 6


Норвегія – Кіпр – 3:1

Голи: Сольбаккен, 12, Холанд, 56 (пен), 60 – Кастанос, 90+3


Група Е


Молдова – Польща – 3:2

Голи: Ніколаєску, 48, 79, Бабогло, 85 – Мілік, 12, Левандовскі, 34


Фарерські острови – Албанія – 1:3

Голи: Фере, 45+1 – Байрамі, 20, Асслані, 51, Мучі, 90+2

Нереалізований пенальті: Чікалеші, 32 (Албанія)


Група F


Австрія – Швеція – 2:0

Голи: Баумгартнер, 81, 89


Естонія – Бельгія – 0:3

Голи: Вранкс, 37, Лукаку, 40, Бакайоко, 90


У Глазго зустрічалися лідери групи А – Шотландія, яка сенсаційно виграла всі три матчі, приймала Грузію. Господарі швидко забили – Макгрегор потужним ударом завершив розіграш кутового. І тут же арбітр забрав команди з поля через зливу – м'яч постійно застрягав у калюжах води, що унеможливило продовження гри.


Навіщо було взагалі розпочинати за таких умов – питання до угорської суддівської бригади. Лише через дві години матч таки поновили – титанічна праця персоналу стадіону виявилася недаремною. Триває перший тайм.


В іншому поєдинку групи А Норвегія, яка вже не мала права на помилку, зустрічалася з Кіпром. Тут теж був швидкий гол – Сольбаккен з ходу потужно вгатив у дальній кут. По перерві Холанд реалізував пенальті, зміцнивши перевагу норвежців, а буквально тут же забив і з гри. Кіпр спромігся лише на гол престижу. 3:1 – перша перемога Норвегії у відборі дозволила Холанду і Ко набрати 4 очки. Кіпр з нулем на дні.


У доволі рівній групі E Молдова приймала Польщу, а Фарери – Албанію. У поляків з перших хвилин з'явився Томаш Кендзьора, а за Молдову зіграв представник Олександрії Владислав Бабогло. Ще до перерви дует Левандовскі-Мілік забезпечив "Кадрі" комфортну перевагу. Але на старті другого тайму Молдова відповіла своїм голом, а на 79-й Ніколаєску оформив дубль. Відзначимо помилку Томаша Кендзьори, який обрізався на своїй половині. Ба більше, Молдова ще й перемогу вирвала – захисник Олександрії Владислав Бабогло забив дебютний гол за збірну у другому матчі. Сенсаційні 3:2 – Молдова набрала 5 балів і обійшла Польщу.


Албанію на Фарерах представляв лідер Ворскли Таулант Сефері. Не без проблем, але балканці вирвали перемогу – 3:1.


В рамках групи F Бельгія після скандалу з Тібо Куртуа поїхала в Естонію та відвантажила господарям два голи ще в першому таймі. Наприкінці гри влетів і третій. 0:3 – Бельгія без проблем забрала 3 очки.


У ще одному поєдинку зустрілися Австрія (лідер після трьох турів) та Швеція. Наприкінці гри дубль Баумгартнера приніс австрійцям третю перемогу у квалііфікації.