13 червня 2023 15:07
1

Роман ЗОЗУЛЯ: "Шевченко бігав по збірній і говорив хлопцям: "Зозуля такий поганий, нас кинув"

Колишній форвард збірної України Роман Зозуля поділився думками щодо відсутності ігрової практики під керівництвом Андрія Шевченка.


– Мені пишуть, що в мене образа, що він не викликав мене в збірну. Хто мене прекрасно знає як людину… Він мене не те, що не викликав. Я сам відмовився від збірної. Подивіться мій пост, десь 2016-2017 рік. Ну я сам написав, що відмовляюся від збірної.

– Чому?

– Тому що я все прекрасно розумів, я ж не маленький хлопчик. Розумів, що Шевченко якщо й буде викликати, то буде садити мене на трибуни. Я не хочу таке. Я йому зателефонував перед цим постом та запитав. Що я відмовляюся від збірної, бо не маю ігрової практики. Коли появиться, вам вирішувати, викликати чи ні. Все. Він сказав: «Вау, супер, ти мужик, ти клас, звичайно, пиши пост».

Він бігав потім по збірній і казав хлопцям: «Зозуля такий поганий, нас кинув. Бачили, що він написав?». Багато таких ситуацій є, які мені неприємні.

Чому я той пост написав? Це ж була гра проти Хорватії на виїзді, коли програли 0:1. Я тоді був в Іспанії. Він зателефонував і сказав, що хоче викликати в збірну. Ми з ним домовилися, запропонував таку схему: я приїжджаю, а він дивиться на тренуваннях. Якщо я добре виглядаю – я граю, якщо не сподобається – не граю. Я сказав: «Супер, по руках».

Я приїхав та розумів, що треба добре тренуватися та працювати. Я відтренувався. Добре чи погано – вирішувати тренеру. В день матчу він підійшов та сказав, що вони з тренерами вирішили, що не потрапляю в заявку. Кажу: «Без питань, без жодних образ, добре, ви головний тренер». Взагалі ніякої образи, нічого не було.

І що трапилося потім – я підійшов до адміністратора і попросив дві моїх футболки, бо тоді приїхали хлопці з «Азова», Діма Комаров. Вони саме в холі сидіти, я з ними каву пив. А мені відповідь: «Рома, так на тебе навіть не готувалися футболки». 8-й номер в Маліновського наче був. Каже, що вони ще перед збором знали, що я буду на трибунах сидіти.

Це знову ж показує мені, яка ця людина. Не в плані спортсмена, а в плані людини.

– Ти думаєш, що у нього таке до тебе ставлення через свою позицію?

– Чесно, мені не хотілося в це вірити. Мені хотілося вірити, що я не підходжу як футболіст. Якщо за позицію, що я допомагаю АТО… Нещодавно бачив, що якийсь журналіст сказав, що у нього є інсайди… Ну це не Бурбас. Інсайди, що мене викликали в збірну, що я допомагав на той час АТО і багато в збірній розповідав про війну і госпіталі, збирав гроші з хлопців. І що йому це дуже не подобалося, що в збірній розмовляємо про війну. Це я почув від журналіста. Мені б хотілося вірити, що це неправда. Хотілося б вірити, що я просто був слабким футболістом та не підходив під його систему, – сказав Зозуля.
Херня якась. Балабол ображений