12 червня 2023 22:26

Став відомий розмір вихідної виплати, яку ПСЖ виплатить Галтьє

«ПСЖ», який звільнив Крістофа Галтьє з посади головного тренера, вже кілька днів обговорює зі спеціалістом деталі розірвання контракту, термін якого спливав у червні 2024 року. У вівторок, 6 червня, спортивний директор парижан Луїш Кампуш повідомив тренера про припинення співпраці. За інформацією Le Parisien, клуб виплатить Галтьє €6 млн.

Зазначимо, що ця сума дещо нижча від тієї компенсації, на яку міг претендувати Галтьє. Тренер щомісяця отримував зарплату у розмірі €600 тис. до вирахування податків.


Першим тренером, звільненим із «ПСЖ» до закінчення терміну контракту в епоху QSI (з 2011 року), був Антуан Комбуаре. Він отримав €4 млн за півтора роки, що залишалися за контрактом. У 2016 році, через п'ять років, Лоран Блан отримав рекордну компенсацію в € 22 млн «брудними». Після вирахування податків сума зменшилася до €13 млн. Майже перед звільненням чемпіон світу 1998 року у складі збірної Франції продовжив контракт із парижанами.

Взимку 2020 року спортивний директор парижан Леонардо звільнив Томаса Тухеля, якому дісталося близько €7-8 млн. Нарешті, минулого сезону Маурісіо Почеттіно, на місце якого прийшов Галтьє, отримав близько €10 млн.