1 червня 2023 16:13

Два інспектори УЄФА дійшли висновку, що "Барсу" потрібно виключити з Ліги чемпіонів через справу Негрейри. Чеферін думає, як вчинити

«Барселона», як і раніше, може бути виключена з Ліги чемпіонів.

Раніше прокуратура Барселони подала позов на клуб у справі про можливу корупцію при виплатах колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. "Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра, він отримав від клубу 7,3 млн євро з 2001 по 2018 рік.

Двоє інспекторів УЄФА у своїх звітах дійшли висновку, що «Барселона» має бути відсторонена від участі в Лізі чемпіонів на один сезон через справу Негрейри, повідомляє ABC.


Найближчими тижнями може бути ухвалено остаточне рішення щодо участі каталонського клубу в єврокубку.

Зазначається, що президент УЄФА Александер Чеферін вже вивчив звіти інспекторів і зараз думає про подальші дії: чи відкривати справу проти «Барселони» і чекати на рішення іспанського правосуддя, чи виключати «Барселону» з Ліги чемпіонів на один сезон.


При цьому каталонська газета Diario Sport із посиланням на джерела у клубі стверджує, що можливості вилучення «Барселони» з єврокубків немає.

Раніше стало відомо, що "Барселона" отримала ліцензію на участь у Лізі чемпіонів наступного сезону.