30 травня 2023 22:17
1

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Мене, б###ь, бісить СК "Дніпро-1"

Колишній захисник збірної України Артем Федецький розповів, у чому для нього полягає різниця між «Дніпром» та «Дніпром-1» .


- Думаєш, мені лежить душа до «Дніпра-1»? Мені дзвонять журналісти й питають: «Артеме, зараз у нас заруба, кінцівка сезону. «Дніпро-1» чи «Шахтар»?».


Який «Дніпро-1»? Нема «Дніпра» того! Розумієш, мене, б###ь бісить цей клуб, реально. Після всіх подій, яке зробило справжнє «Дніпро» з історією… Те «Дніпро», яке було справжнім - справжні фанати, ультрас.


Нещодавно мені зробили презент з «нульовки», підписали (прапор - прим.) «Від ультрас «Дніпра». Вони з перших днів пішли воювати, захищати країну.


Б###ь, мені до сих пір болить за «Дніпро», от реально. Стільки час пройшло, але я думаю: «Як можна було так вчинити з таким клубом?».


- Бо вони винні тобі гроші...


- Сама та атмосфера, той колектив. Ну це було щось, б###ь, мега! Нам 10 місяців не платили зарплату, але ми сіли з командою, домовилися і працювали, ніхто не халтурив. Хто залишився в команді - всі працювали - на полі, поза ним були всі разом. Дійсно як одна команда.


Те, що не заплатили гроші - те х#р з ними, б###ь. Вони б не завадили, звісно, але якщо не заплатили - що ти вже зробиш? Але те, які емоції пережили - фінал Ліги Європи, сама атммосфера…

Коли вже на фінал не було форми, Русол та Ротань докупляли на фінал форму за свої гроші. Я пороздавав д####а футболок, мені завжди п######й давали за футболки.


Тому, ті емоції, та атмосфера, які були - це на все життя. Мені досі це душу гріє. Сподіваюся, в майбутньому, що все-таки справжній «Дніпро» відродиться - з тою провильною емблемою.


- Як фенікс з попелу?

- Так, чому б ні? Фанати є. Так само, як і в «Карпатах». Коли команде вже грала в чемпіонаті міста, вони приходили по півтори тисячі на матч, до кінця були з клубом. Це респект, - сказав Федецький.

Интересно, без мата он умеет разговаривать?