29 травня 2023 18:49

Маркос Сенна: "Іспанія - не расистська країна. Є ідіоти, які дуже хоробрі в групах. Поодинці вони підходять до Вінісіуса і просять сфотографуватися"

Маркос Сенна висловився про скандал за участю Вінісіуса Жуніора.


Під час матчу 35-го туру Ла Ліги вболівальники «Валенсії» ображали Вінісіуса, називаючи його «мавпою» та «дурнем», що призвело до суперечки з гравцями «Реала». В результаті гру було зупинено на 8 хвилин.


«Я живу у Валенсії, за 500 метрів від стадіону «Месталля», де стався цей сумний епізод із Вінісіусом. Звідси я майже бачу стадіон "Валенсії". Щиро кажучи, це привернула мою увагу, тому що я ніколи не бачив [такої поведінки тут]. Мені було дуже боляче.


Я кілька разів піддавався цьому багато років тому, 2004 чи 2005 року, коли грав проти мадридського «Атлетико» та проти «Сарагоси». На полі «Атлетіко» я почув якийсь гомін за спиною. Коли я пішов за м'ячем, то почув крик мавпи. На полі «Сарагоси» було те саме.


Іспанія – не расистська країна. Є безліч ідіотів, які ховаються, але показують свою суть у ці моменти. Ці люди дуже хоробрі в групах. А коли вони залишаються самі, вони підходять до Вінісіуса і просять сфотографуватися.


У Бразилії також є ідіоти. Для мене ці люди – ідіоти. Тут теж багато ідіотів, я не можу сказати, чи більше їх чи менше.


Я вірю, що цього разу все скінчиться добре. Я на 100% на боці Вінісіуса. Я справді захоплююсь його мужністю. І я знімаю перед ним капелюх. У свої 22 роки він протистоїть всьому та всім. Я не знаю, чи впорався б я з цим при всьому своєму досвіді, я знімаю перед ним капелюх, – сказав колишній півзахисник «Вільярреала».