27 травня 2023 10:05

Наставник "Евертона" оцінив свою роботу перед вирішальним матчем за місце в АПЛ

Головний тренер «Евертона» Шон Дайч сказав, що він не мав ілюзій щодо масштабів завдання в клубі, коли в січні він змінив на посаді наставника ліверпульців Френка Лемпарда. За словами Дайча, він би погодився працювати, знаючи, що в останній день турніру АПЛ чекає вирішальний матч у боротьбі за збереження місця у лізі.


«Так, я погодився б [на цей тиск]. Легко забути, що коли я прийшов сюди, команда була в зоні вильоту, в трьох очках (насправді в двох. – Прим.) від рятівного місця. Тепер ми поза зоною вильоту в двох окулярах від неї. П'ять очок (чотири. – Прим.) різниці — здається, що це небагато, але треба врахувати всі травми, які ми мали, і те, що відбувалося. Тоді багато хто говорив, що з нами все ясно. Ми значно змінилися, але головний показник – це кінець сезону. Щойно я подивився на склад команди, то побачив дисбаланс. А з ще однією чи двома травмами цей дисбаланс став би ще гіршим. Але я виконав свою домашню роботу. Я знав, у чому полягає виклик, і ми готові до кінця виконати завдання.


Розмови про відставку? У хорошому бізнесі планується кадрова наступність. Я не маю з цим проблем. Усі мають планувати. Я б не надто переймався цим», — наводить The Guardian слова Дайча.


"Евертон" посідає 17-е місце в Прем'єр-лізі з 33 очками, випереджаючи на два очки "Лестер Сіті" та "Лідс Юнайтед", які знаходяться в зоні вильоту. В останньому турі 28 травня команда з Ліверпуля приймає "Борнмут", який займає 15-е місце.