22 травня 2023 14:51

Рубіалес: "В Іспанії є проблема з освітою. Поки вболівальники ображають інших за ознакою сексуальної орієнтації чи кольору шкіри, це кидає тінь на цілу країну"

Луїс Рубіалес висловився про образи на адресу Вінісіуса Жуніора.


Під час матчу 35-го туру Ла Ліги вболівальники «Валенсії» ображали Вінісіуса, називаючи його «мавпою» та «дурнем», що призвело до суперечки з гравцями «Реала». В результаті гру було зупинено на 8 хвилин. З гучного зв'язку стадіону було зроблено оголошення з приводу расистських образ, а на табло «Местальї» вивели напис: «Валенсія» виступає проти насильства та образ у футболі».

«Це питання, яке вийшло за рамки футболу, і це відбувається не вперше. У нас у країні є проблема з освітою, з расизмом. Поки є вболівальник чи група вболівальників, які ображають інших за ознакою сексуальної орієнтації чи кольору шкіри, ми маємо серйозну проблему, яка кидає тінь на всю команду, уболівальників та цілу країну.


Ми є дуже гостинною країною, яка приймає людей з усього світу. Вінісіус або будь-який інший гравець, який зазнав будь-якої образи, користується моєю підтримкою та підтримкою федерації. Є ті, хто говорить про поведінку [гравця] на полі, але для цього потрібні судді.

Мета, яку ми поставили перед собою, полягає в тому, щоб якнайшвидше ті, хто постраждав від [образів], могли сказати, що в Іспанії більше немає цієї проблеми. Ми працюватимемо не покладаючи рук», – сказав президент Королівської іспанської футбольної федерації.