17 травня 2023 18:03

Керівники "Десни" провели збори: відомо, чи існуватиме чернігівський клуб

Футбольний журналіст Володимир Звєров озвучив останні новини щодо чернігівської Десни, яка поки що перебуває на паузі через агресію російських окупантів.


Десна провела свій останній матч в УПЛ ще 10 грудня 2021 на виїзді з Інгульцем (1:2), а домашній у Чернігові за п'ять днів до цього з Маріуполем (3:3). Після початку військової агресії російської армії проти України Десна так і не змогла повернутися до УПЛ через руйнування інфраструктури клубу.

Незважаючи на те, що Десна не бере участі в УПЛ, для неї та Маріуполя футбольна влада країни передбачила можливість повернутися в майбутньому до еліти українського футболу. Але поки що невідомо в якому сезоні це відбудеться.

Як повідомляє Володимир Зверов, у чернігівському клубі вже обговорювали можливість повернутися до УПЛ у наступному сезоні.

«Менеджерський склад Десни нещодавно збирався та обговорював варіант повернення до УПЛ у сезоні 23/24. Питання про закриття клубу не стоїть. Але й до повернення ще далеко.

Скільки коштуватиме реконструкція/відновлення поля та чаші стадіону після прильотів? На це питання поки що немає відповіді, оскільки фактично прифронтовий обласний центр щодня під загрозою обстрілів», – написав Звєров у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, у перші місяці війни Чернігів серйозно постраждав від російських бомбардувань. Постраждала від них та домашня арена Десни – стадіон ім. Юрія Гагаріна.