17 травня 2023 12:22

"У "Минай" мене запросили головним тренером. "Рух" бився в істериці": як відомого фахівця позбавили роботи

Колишній наставник Говерли, Карпат, Маріуполя та інших українських команд Олександр Севідов розповів про те, чому не очолив закарпатський Мінай.


2021 року Олександр Севідов був тренером-консультантом Миная, хоча мав тоді очолити закарпатську команду. Український фахівець назвав причини, через які це не відбулося.


«У Минай мене запросили на посаду головного тренера. Це нема чого приховувати, так було, але коли про це дізналися всі і почали писати в пресі, президенту клубу зателефонували з УАФ і сказали, що Рух б'ється в істериці, щоб Севідов не був тренером Мінаю».

За словами Севідова, тоді було ухвалено правильне рішення, адже клуб боровся за місце в УПЛ, а будь-який дивний результат команди міг потрапити під підозру про дивні матчі.


«Тоді було прийнято рішення, що я не працюватиму в Мінаї, який тоді боровся за збереження місця в УПЛ, поки весь галас не вляжеться. Я все одно вдячний президенту Міная Валерію Пересоляку, що він вчинив як чоловіки, це велика рідкість зараз», – сказав Севідов у програмі «Фінти та підкати».


Севідов працював у Минаї з березня до червня 2021 року. Після відставки Василя Кобіна з посади головного тренера, на цю посаду претендували Севідов та Ковалець. У результаті закарпатців очолив Микола Цимбал, під керівництвом якого Мінай фінішував на 14 місці УПЛ.

Нагадаємо, що Спортивний арбітражний суд у Лозанні 17 квітня 2023 року залишив без зміни вирок Апеляційного комітету УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за організацію договірних матчів у ПФК Суми.