7 травня 2023 17:08

Гол динамівця Михайленка приніс "Олександрії" нічию в матчі з "Шахтарем"

Матч 25-го туру української Прем'єр-ліги, в якому Олександрія приймала Шахтар, відбувся сьогодні на стадіоні «Ніка» та завершився внічию (1:1).


Господарі вийшли вперед на дев'ятій хвилині зустрічі після ефектного дальнього удару у кут воріт Анатолія Трубіна у виконанні хавбека Миколи Михайленка, який належить київському Динамо та виступає за Олександрію на правах оренди.


У середині першої половини поєдинку буркінійський форвард Шахтаря Лассіна Траоре отримав травму і був замінений на венесуельського нападаючого Кевіна Келсі.


У перерві наставник «гірників» Ігор Йовічевіч зробив ще одну заміну – замість Невена Джурасека на поле вийшов Дмитро Криськів, який відновився після пошкодження.


На початку другого тайму Келсі мав зрівняти рахунок, але відмінну реакцію продемонстрував голкіпер господарів Микита Шевченка, який відбив удар форварда зблизька.


Шахтар таки досяг свого на 75-й хвилині – Криськів пробив у штангу, а Келсі першим встиг на добивання. і зрівняв рахунок.


Наприкінці поєдинку Ротань випустив на заміни 19-річного Дем'яна Чубатого та 17-річного Данила Ващенка, які дебютували в українській Прем'єр-лізі.


Шахтар під керівництвом Ігора Йовічевича провів 25 матчів, має в активі 60 очок та очолює турнірну таблицю УПЛ, випереджаючи Дніпро-1 на три залікові пункти при одній грі в запасі у дніпрян.


Олександрія зіграла 24 поєдинки, набрала 38 очок і розташовується на п'ятому місці у чемпіонаті України.


У наступному турі Шахтар 13 травня проведе виїзний поєдинок проти петровського Інгульця. Очікується, що ця зустріч проходитиме на «Арені Львів».


Олександрія у четвер, 11 травня, дограє виїзний матч першого туру проти Дніпра-1, який восени було перервано на десятій хвилині через повітряну тривогу.


ФК Олександрія – Шахтар 1:1


Голи: Микола Михайленко 9 - Кевін Келсі 75


ФК Олександрія: Микита Шевченко, Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Вікентій Волошин 58), Максим Третьяков, Денис Мірошниченко, Сергій Логінов, Еміль Мустафаєв, Данило Скорко, Юрій Копина (Дем'ян Чубатий 81), Сергій Рибалка, Микола Михайленко


Шахтар: Анатолій Трубін, Лассіна Траоре (Кевін Келсі 24), Валерій Бондар, Тарас Степаненко, Мар'ян Швед (Олександр Зубков 70), Невен Джурасек (Дмитро Криськів 46), Артем Бондаренко (Данило Сікан 86), Микола Матвієнко, Микола Матвієнко, Георгій Судаков, Юхим Конопля, Ярослав Ракіцький (Богдан Михайліченко 70)


Попередження: Кевін Келсі 38, Ярослав Ракицький 68