6 травня 2023 22:37

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: "Це я розчарував Гвардіолу, але не навпаки"

Український захисник «Іонікоса» Дмитро Чигринський розповів про відхід з «Барселони» у 2010 році.


- Гвардіола тебе розчарував?


- Ні! У жодному разі. Це був унікальний досвід для мене, завжди відчував його підтримку. У всякому разі, це я його розчарував, але не навпаки. Він бачив зусилля, які докладаю щодня, цінував це. Мені це дуже допомогло. У нас було багато розмов, можу бути тільки вдячний.

Навіть після мого від’їзду ми підтримували зв’язок. Ми зустрілися в Мюнхені випадково в ресторані, він був дуже радий мене бачити. Ми розмовляли майже пів години, потім він подзвонив мені, щоб запитати мою думку про Дугласа Косту. Останнє, що я б сказав про Пепа, це те, що він мене розчарував. Вдячний, що працював з ним як тренером, бажаю йому всього найкращого. Він топ-тренер і чудова людина.

- Тяжко було йти з «Барселони»?

- Це було розчарування. Перші два-три тижні після повернення в «Шахтар» я був як робот, якого треба заводити вранці, щоб він запрацював. Але футбол – найкращі ліки.

За винятком останньої частини сезону, під час якої я отримав травму, мій перший рік був справді фантастичним, ми дійшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Моє перебування в «Барсі» допомогло мені покращитися. Повернувся дорослішим, більш схожим на лідера і почувався капітаном без пов’язки. Мені це дуже сподобалося. У лютому чи березні отримав травму - тоді почався мій трирічний кошмар із травмами, але це вже інша історія.

- Які уроки виніс з перебування в «Барселоні»?

- Важко зупинитися лише на одному аспекті. Але бути серед кращих, навіть бути найгіршим серед кращих, я б сказав, що це не велика ганьба. Це був унікальний досвід, можливість вчитися у великих гравців і видатних особистостей. Треба бути дуже поганим гравцем, щоб не навчитися з усього цього. Гра за «Барсу» була підтвердженням того, що в житті можливо все, навіть опинитися там, де навіть не мріяв.


Тепер моя місія у футболі полягає в тому, щоб поділитися тим, що я пережив, з молоддю, тому що кожен стикається з проблемами в певний момент своєї кар’єри. У певному сенсі відчуваю, що це мій обов’язок у нинішній команді, - сказав Чигринський.