4 травня 2023 10:25

Блогер: "Переконаний, що проти "Ворскли" з розіграшем м’яча у "Динамо" виникнуть проблеми"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-кналі ділиться очікуваннями від матчу "Ворскла" – "Динамо".


Ворскла v Динамо
Прев’ю


Напевне варто починати, що Ворскла найінтенсивніша команда УПЛ без м’яча - 6.2 дуелі, підкати та перехоплення на хвилину володіння суперника. Саме тому #ротаньстайл перетворився у грі з ними на бий-біжи. Схоже в штабі митця усвідомили нездатність своїх гравців в таких умовах грати в пас загалом.


Ворскла лише 59 дуелями в захисті на ранок поступається Львову, що вже свій тур зіграв. Менше поступається Металісту (26) та Минаю (9), вони теж зіграли. Тож лише в Кривбасу фактично більше дуелей при меншому на 4% володінні.

Полтавчани в 2 фолах позаду Львову, але сьогодні наздоженуть та повернуть собі перше місце. Другі за жовтими картками (67), більше лише у Колосу (77).


Усі побачили вразливість Попова до мінімального запаху на тиск. Приблизно такий самий і Дячук. Моя воля, то цей дует саме на Ворсклу я б не ставив. Занадто ризиковано застрягнути на власній половині.


Переконаний, що з розіграшем м’яча в киян виникнуть проблеми. А швидкі втрати через лонгболи теж не допоможуть вийти із скрути, бо Ванат народжений не за м’ячі чіплятися, а забивати.

Можна скопіювати досвід Олександрії і лупити в напрямку вінгерів. Проте чи є в Беніто та Кабаєва тяма віддавати поперечні передачі до штрафного, коли суперник не імітує створення офсайду? Сумнівно.

Що до гри з м’ячем, то Ворскла ближча до Руху за темпом, ніж до Динамо/Шахтаря/Дніпра-1. Але їх конверсія значно краща: Ворскла займає 4 місце за кількістю глибоких передач (8.98/90), в Руху значно менше (4.76/90).


Як тільки Ворсклу та Скрипника не гівнили усі бажаючі, а створити проблеми вони здатні.


Інша справа, що в самих цих проблем вдосталь. Сьогодні, наприклад, на лавці навряд побачимо більше 5 польових. Людей бракує, а ті що є, як Василь Кравець, змушені грати не на рідних позиціях.