2 травня 2023 19:36

"Лобановський першим це зрозумів". Український тренер пояснив проблему вітчизняного футболу

Колишній тренер Миколаєва, Полтави та низки інших українських клубів Олег Федорчук вважає, що в нашому футболі зараз існує нестача молодих талантів.


Олег Федорчук пояснив, чому українські клуби продовжують купувати молодих легіонерів навіть за умов війни в країні.

«Я думаю, що ринок українських молодих футболістів зараз низький. Хоч ми і чемпіони світу, але наш гравець стає зрілим лише у 23-24 роки, а це вже пізно. Тепер навіть у дитячому футболі домінує іспанська модель гри.

На думку експерта, перехід дитячо-юнацького футболу до нової моделі має важливу нестачу.

«З одного боку, вони стають технічнішими, але в атлетичному плані ми втрачаємо. Раніше в цьому компоненті ми мали перевагу, а тепер уже складніше. Я вважаю, що це також проблема. Ми не використовуємо своїх національних переваг».

Експерт вважає, що навіть на сьогоднішній день актуальними є футбольні ідеї Валерія Лобановського у контексті розвитку футболістів.

«Лобановський першим зрозумів, що слід робити ставку на витривалість та дисципліну. А зараз ми побігли за голландським та іспанським стилем, але для цього треба там жити. Я вважаю, що легіонери також вплинули на цей перехід», – сказав експерт у коментарі до сайту «Український футбол».


Фото - ФК "Таврiя"