20 квітня 2023 20:37

Якуб Янкто, який два місяці тому здійснив камінг-аут, вирішив взяти перерву від футболу

Півзахисник «Хетафе» Якуб Янкто, який на правах оренди виступав за празьку «Спарту» вирішив призупинити кар’єру, аби зосередетись на своєму здоров’ї.


Нещодавно «Спарта» оголосила про розірвання контракту з Янкто після того, як його заарештувала місцева поліція за водіння без прав. Підозрюється, що під час інциденту він перебував у стані наркотичного сп’яніння.

«За останні роки, а особливо останній, навколо мене зосередилося стільки всього, що варто пригальмувати та подумати про своє здоров’я. З 18 років моє життя крутиться навколо футболу. Він багато що мені дав, дещо забрав і завжди давав мені уроки.

Для мене цей рік був не найкращим зі спортивної точки зору, але я завжди ставив результати клубу на перше місце. Мені дуже шкода, що моє здоров’я та психічний стан не дозволяють мені продовжити боротьбу за чемпіонат та кубок Чехії.

Я не можу підібрати слів, аби подякувати «Спарті». Дякую всім гравцям, тренерам та вболівальникам! Також я ціную підтримку всіх людей, які мене оточують, включаючи ЗМІ, де ми завжди проявляємо взаємну повагу», - цитує гравця Relevo.