13 квітня 2023 19:26

Тренер "Руху" Пономарьов про матч з "Динамо": "Вважаю, що ми повинні вчитися грати в футбол із позиції сили"

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов вважає, що на будь-якого суперника варто налаштовуватися з позиції власних позитивних ігрових якостей. Тому впродовж тижня тренування «Руху» перед важливим поєдинком проти «Динамо» проходили в позитивній атмосфері.


Віталій Пономарьов: «Хлопці стараються, не можу нікому з них дорікнути, що в когось погане ставлення до тренувань. Однак турнірне становище все ж тисне на кожного. В нас молода команда, багато з наших футболістів ще ніколи не були в такій ситуації. Раніше молоді гравці, граючи за команду U-19, боролися винятково за найвищі місця. А тут зовсім протилежне. І це психологічно впливає на них. Хочеться, щоби вони стали розкутішими, не боялися грати в футбол, той, який ми напрацьовуємо на тренуваннях. Ті моменти, які в нас не виходять у грі, пов’язані з переживаннями футболістів, насамперед за результат».


Поєдинок проти «Динамо» – велике випробування для футболістів, які ще не мають досвіду таких баталій. Однак головний тренер «Руху» не бачить у цьому жодних проблем.


Віталій Пономарьов: «Я би не хотів, щоби ми підлаштовувалися під якогось суперника. Вважаю, що ми повинні вчити грати в футбол із позиції сили. Зрозуміло, що відразу воно так не буде, не все так виходить, як ми плануємо. Але наша команда може диктувати умови на футбольному полі ще й тому, що в нас насправді є гравці, які можуть це робити. На все потрібен час, якого, на жаль, у нас немає. Зараз головне – набирати очки, тому що в нас зараз таке становище. Але ми не будемо відходити від наших принципів, намагатимемося грати в хороший футбол».


Фото: ФК "Рух"