13 квітня 2023 08:25

Лучано Спаллетті: "Відсутність будь-якого футболіста у чвертьфіналі однозначно шкодить"

Головний тренер "Наполі" Лучано Спаллетті прокоментував Sky Sport Italia мінімально програний у гостях "Мілану" перший чвертьфінальний матч Ліги чемпіонів, залишившись незадоволеним роботою арбітра – тепер Кім Мін Чже та Андре-Франк Замбо-Ангісса пропустять гру-відповідь через дискваліфікацію. Водночас Спаллетті відзначив настрій своїх підопічних та сейви кіпера "россо-нері" Майка Меньяна, повідомляє football-italia.net:


– Ми не можемо змінити того, що вже сталося. Я бачив відмінне ставлення команди, ми намагалися обіграти "Мілан", навіть коли залишилися вдесятьох. Грали так, як нам було потрібно, так, як і планували, я задоволений своїми хлопцями. "Мілан" – чудова команда, після матчу я привітав Майка Меньяна з його сейвами. Тепер нам сумно, що в матчі-відповіді не зіграє Замбо-Ангісса, його відсутність здається несправедливою, але ми нічого не можемо зробити.

Розчаровує те, що ми не встигли його замінити – не вистачило буквально однієї-двох хвилин. І я не звернув достатньої уваги на те, як працював арбітр нашого матчу. Хоча зазвичай я не коментую суддівство, це не зовсім моя роль. Замбо-Ангісса багато володів м'ячем, але у нас у складі є гравці, які можуть замінити відсутніх, ми довіряємо всім хлопцям у нашому ростері, хоча, звичайно, відсутність будь-якого футболіста на цій стадії – однозначно, шкодить. Але якщо ми подивимося на жовту картку Зеліньского і на "гірчичник", який не показали Круничу? Або на те, що гравцеві "Мілана" можна влаштувати істерику і знести кутовий прапорець, коли гра йде не за твоїм сценарієм, і також не отримати попередження?

Усе максимально зрозуміло, мені навіть не потрібно коментувати вибір, який зробив арбітр – усі самі все бачили. Звичайно, нам ще належить проявити характер, ми працюємо в цьому напрямку, але ще залишаємося чутливими до ситуацій, які створюємо самі. У нас була неймовірна атмосфера в домашньому матчі з "Міланом" у Серії А, але коли ми програвали – наші трибуни мовчали, вболівальники сварилися між собою, а святкування тисячі міланських фанатів чув увесь стадіон. І в Мілані вболівальники теж проявили себе повною мірою – наша команда відчула цю атмосферу, – резюмував Спаллетті.