30 березня 2023 18:28

Три легендарні гравці "Динамо" потрапили до рейтингу футболістів, які пробували свої сили на політичній арені

Андрій Шевченко та Олег Блохін опинилися у списку найкращих футболістів, які пробували свої сили на політичній ниві. Рейтинг із 18 футболістів склав британський портал FourFourTwo.


Окрім українських футболістів, у ньому також фігурують Андрій Аршавін, Зіко, Пеле, екс-динамівець Каха Калазде та Джордж Веа.

Британців здивував той факт, що Олег Блохін, будучи членом КПУ, став депутатом від партії «Громада».

«Рекордсмен із забитих м'ячів у складі Динамо та збірної СРСР став першим тренером, який зумів кваліфікувати Україну на великий турнір – ЧС-2006. Крім того, він знаходив час для обрання до парламенту країни.


1998 року Блохіна було обрано від партії «Громада», хоча в цей же час був членом Комуністичної партії України. А кажуть, що чоловіки не вміють працювати в багатозадачному режимі».


А ось із біографії Андрія Шевченка вони виділили підтримку Віктора Медведчука (партія СДПУ(о), Віктора Януковича та Наталю Королевську (партія «Україна – Вперед!»).

«Легендарний нападник Динамо та Мілана займався політикою ще будучи футболістом, підтримуючи Соціал-демократичну партію України наприкінці 1990-х, а потім підтримав кандидата у президенти Віктора Януковича у 2004 році.

У 2012 році він одразу після завершення ігрової кар'єри приєднався до партії «Україна – Вперед!». Однак Шевченкові не вдалося отримати місце у парламенті, і пізніше він повернувся у футбол, щоб очолити національну команду», – написали журналісти FourFourTwo.


Зазначимо, зараз Андрій Шевченко активно підтримує нашу країну у війні проти росії.