30 березня 2023 17:55
1

УЄФА привітав із ювілеєм легенду "Динамо", згадавши його переможний гол на чемпіонаті Європи

Олексій Михайличенко сьогодні відзначає ювілей – легенді українського футболу виповнилося 60 років.

УЄФА не залишився осторонь такої пам'ятної дати відомого в минулому футболіста і на офіційному акаунті у твіттері привітав Михайличенка зі святом, опублікувавши його гол у груповому етапі чемпіонату Європи 1988 року.



Тоді гол Михайличенко допоміг команді СРСР перемогти збірну Англії та вийти у півфінал європейської першості, де була переможена збірна Італії. У фіналі, на жаль, команда півзахисника Динамо поступилася Нідерландам із рахунком 0:2.

Зазначимо, що на Євро-1988 Михайличенко був капітаном збірної СРСР. Також легенда Динамо стала першим капітаном в історії національної команди України 28 жовтня 1992 року у грі з білорусами (1:1).

Також варто зауважити, що Олексію Михайличенку належить дивовижне досягнення – він єдиний гравець в історії, який на протязі трьох років ставав чемпіоном трьох різних країн.

Усього за Динамо Михайличенко провів 165 матчів, забив 49 голів і віддав чотири результативні передачі. У футболці збірної СРСР та олімпійської команда СРСР іменинник зіграв 41 поєдинок (9 голів) та шість матчів (п'ять голів) відповідно.

З 2002 року обіймав різні тренерські посади в київському Динамо, включаючи і пост головного тренера команди.

Шо за бред написали!!! Матч с Англией был третьим в группе после него был полуфинал с Италией 2:0, лишь потом финал с Голландией.