28 березня 2023 18:02

"Головне – виконати завдання": Росія розмріялася про ЧС-2026 з футболу

Фото - ua.depositphotos.com


Збірна Росії має намір зіграти у відбірному турнірі до чемпіонату світу 2026 року, який приймуть США, Канада та Мексика. При цьому вже на початку квітня країна-агресорка може ухвалити рішення про перехід з Європейського футбольного союзу (УЄФА) до Азіатської конфедерації (АФК).


Про це в інтерв'ю порталу "РБ Спорт" розповів президент Російської футбольної спілки (РФС) Олександр Дюков. Він зазначив, що на сьогоднішній день організація очікує на підсумки конгресу УЄФА, де також обговорюватиметься питання продовження санкцій щодо російських команд.


"Вірогідність переходу в Азію? Мінімальна чи максимальна – це все суб'єктивно. Давайте визначимося з термінами. Чи буде це 1 квітня чи 5 квітня, не так принципово. Це якась орієнтовна дата, до якої ми хотіли пройти певний етап. Головне – виконати завдання та взяти участь у відборі до ЧС-2026. Це завдання ми перед собою ставимо. Думаю, після виконкому та конгресу УЄФА, який відбудеться у Лісабоні 5 квітня, буде більше інформації", – заявив Дюков.


Зазначимо, що 23 березня збірна Росії не змогла перемогти Іран у товариському матчі (1:1), а напередодні обіграла Ірак (2:0).