22 березня 2023 10:17
2

"Дай Боже кожній команді УПЛ мати таку людину". Блогер відзначив гру капітана "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився черговим аналізом гри гравців з УПЛ:


Маю перепросити, що стали свідками в останньому випуску ТТТ того, як в мене підгорало. Певно якийсь дитячий максималізм, бо починаю вважати, що власним йо***м легітимізую речі, які би не мав. Ідеї, які йдуть всупереч базовим принципам «не нашкодь».

Лідери сезону #УПЛ
хТ з гри (без врахування стандартів)

хТ-модель дуже крута штука. Крута тим, що дозволяє оцінити речі, які журналісти зазвичай хєрять з різних причини: від формування погляду на гру під впливом «совєтів» до від природи вузького кругозору. хТ демонструє за принципом «з точки в точку» створену загрозу кожної дії гравця та команди загалом (передача, ведення або дриблінг). Знову подякую Driblab за можливість долучитися до прекрасного, та й вам наглядно продемонструвати чому підгоряло.

Думав випиляти Циганкова і Мудрика з чартів, але вирішив залишити для більшої показовості: вони досі з нами, проте на них не зупинятимемося. На Данченко теж, бо сам факт його лідерства красномовніший за будь-які мої додаткові коментарі.

1. Олег Данченко (Зоря) - 7.16 хТ
2. Олександр Піхальонок (Дніпро-1) - 6.84 хТ
3. Віктор Циганков - 5.86 хТ
4. Сергій Сидорчук (Динамо) - 5.83 хТ
5. Богдан Михайліченко (Шахтар) - 5.69 хТ

Вже в найближчому турі відбудеться зміна караулу: Піхальонок стане лідером, а Сидорчук випередить Циганкова, який вже не може додавати бали хТ.

За столом виникла дискусія стосовно того, що Сидорчук якось робить чогось недостатньо в центрі поля. В той момент вже хотів викликати таксі, якщо чесно. Бо я скаженію та ненависнію, коли таке чую. Піхальонок є чудовою ілюстрацією для порівняння: різниця ~100 хвилин ігрового часу в мінус, та ~1 хТ в плюс на його користь.
Висновок? Дай Боже, кожній команді УПЛ мати людину, що руйнує, яка б продукувала стільки ж гостроти. Я реально не розумію, що він ще повинен робити, щоб цей клятий стереотип нарешті вже здох. Віддавати по 10 асистів? А нахіба тоді Кабаєв? Щоб відбирати м’ячі? Доречі, а де він тут?

6. Георгій Судаков (Шахтар) - 5.53 хТ
7. Михайло Мудрик - 4.87 хТ
8. Артем Бондаренко (Шахтар) - 4.75 хТ
9. Владислав Калітвінцев (Олександрія) - 4.58 хТ
10. Віталій Буяльський (Динамо) - 4.46 хТ

В другій п’ятірці ще більше гравців, які прямо асоціюються зі створенням загрози. Георгій Судаков вже дійсно став повноцінною заміною Мудрику: хоча б на рівні УПЛ команда не відчуває його втрату! А це вже досягнення! Дуже скоро дожене і випередить Циганкова.
Поступово підтягується Артем Бондаренко, він, в свою чергу, має компенсовувати міграцію Судакова на фланг, та замість нього створювати загрозу в центрі. Створює.
Тут і Владислав Калітвінцев з «ротаньстайлу», тут і Віталій Буяльський. Ви теж бачите прірву за спиною Сидорчука за відсутності Віталія?

11. Олексій Гуцуляк (Дніпро-1) - 4.35 хТ
12. Генадій Пасіч (Верес) - 4.31 хТ
13. Євген Запорожець (Інгулець) - 4.19 хТ
14. Денис Мірошниченко (Олександрія) - 4.10 хТ
15. Вів Соломон-Отабор (Рух) - 3.98 хТ

В третій п’ятірці можна побачити вже не попсові прізвища. Сам цей факт максимально позитивно характеризує гравців.
Що таке «ротаньстайл»? Однією з ознак є наявність в таких чартах центральних півзахисників. Як, наприклад, Сидорчука з Динамо чи Бондаренка з Шахтаря. Проте маємо констатувати, що обидва представники Олександрії - флангові гравці. Поки ніхто в центрі поля в команді Ротаня не зарекомендував себе тим, хто здатен створювати загрозу власними діями на стабільному рівні. Мірошниченко не суперзірка навіть в нинішній УПЛ, але заслуговує на повагу - він третій після Данченка та Михайліченка фулбек за кількістю створеної загрози.
Соломон - єдиний легіонер у топ-15!


"Я реально не понимаю, что он еще должен делать, чтобы этот проклятый стереотип наконец-то уже сдох. "

Дуже просто, профі не повинен витворяти ось такого ( і це тільки мала толіка з його величезної купи фейлів):

https://youtube.com/clip/UgkxQmnbMNtbSaV6_cMomB7Yf9Fz6_pvkUP2

https://youtube.com/clip/UgkxjJmR8-vrGQWJUqZtFQqevRh1WIi3kuMB

https://youtube.com/clip/UgkxM-3vd7OGPxdyvCwrBY2OWZLBcei9wXWZ

https://youtube.com/clip/UgkxD2W-UD8ACBGuNGMyhSvB8OAQ2JbZyXKi
Та да, неймовірно загрозливий "гравець"... для своєї команди)))