10 березня 2023 21:07

Один із небагатьох легіонерів Лобановського: "Динамо" привітало з днем народження культового півзахисника

Динамо привітало з днем народження румунського півзахисника Флоріна Черната, який захищав кольори клубу з 2001 по 2009 рік. Гравця запрошував до команди сам Валерій Лобановський.

Прес-служба Динамо привітала із 43-м днем народження Флоріна Черната. Атакуючий хавбек приєднався до біло-синіх у січні 2001 року із клубу Динамо Бухарест на правах вільного агента.

Примітно, що тодішній наставник киян Валерій Лобановський дуже ретельно наближався до процесу запрошення легіонерів до команди, і їх у команді було дуже мало.


За Динамо румун виступав до 2009 року з перервою на сезон 2007/08, коли він виходив в оренду до Хайдука. Після закінчення контракту з українським клубом він перейшов до того самого Хайдука, з яким підписав повноцінний контракт.

Загалом у біло-синій футболці Чернат провів 196 матчів, у яких забив 41 гол та віддав шість результативних передач. З "Динамо" футболіст виграв п'ять внутрішніх трофеїв.

Останнім професійним клубом Чорната став клуб Волунтарті, а влітку 20018 він повісив бутси на цвях. На даний момент Чернат обіймає посаду начальника команди у Волунтарі.