10 березня 2023 19:30

Лінекера за критику законопроекту про нелегальних мігрантів тимчасово відсторонено від роботи провідним BBC

Гарі Лінекера тимчасово відсторонено від роботи провідним BBC через політичні висловлювання.


Раніше колишній футболіст збірної Англії виступив проти законопроекту про нелегальних мігрантів у Британії, який включає неможливість надання таким мігрантам притулку, а також висилку нелегальних мігрантів із Великобританії з подальшою забороною на в'їзд до країни та неможливість отримання громадянства у майбутньому. Лінекер порівняв риторику уряду з Німеччиною 30-х.

Телекомпанія, де Лінекер веде популярну передачу про футбол Match of the Day, заявила, що Гарі не буде опинятися в ефірі програми доти, доки не буде досягнуто згоди про використання ним соціальних мереж.


«BBC поспілкувалася з Гарі та його командою. Ми заявили, що вважаємо його недавню активність у соціальних мережах порушенням наших правил.


BBC вирішила, що він не буде провідним Match of the Day доти, доки у нас не буде узгодженої та чіткої позиції щодо використання ним соціальних мереж.

Гарі немає рівних у висвітленні футболу та спорту. Ми ніколи не говорили, що Гарі не може мати думки, або що він не може висловлювати точку зору з питань, які є важливими для нього, але ми говорили, що він повинен триматися подалі від партійних політичних питань або політичних суперечок», – заявили у пресі -службі BBC.