23 лютого 2023 15:03

Прокуратура Турина розслідує угоди "Ювентуса" з "Аталантою" та "Удінезе" - справа "клуби-банки"

Прокуратура Турина розслідує угоди "Ювентуса" з двома клубами Серії А - "Аталантою" та "Удінезе".


Як повідомляє La Repubblica, прокуратура знайшла докази того, що "Ювентус" використовував ці клуби "як банки", щоб домагатися потрібних цифр у фінансовій звітності. Були знайдені секретні угоди, не зареєстровані в Серії А.


Зокрема, підозри викликав трансфер Роландо Мандрагори, якого "Ювентус" придбав у січні 2016 року за 9 млн. євро. Після оренд у "Пескару" і "Кротоне" півзахисника продали в "Удінезе" за 20 млн. євро 2018 року, що в той звітний період дало змогу "Ювентусу" отримати приріст капіталу в 13,7 млн євро.


Однак, через два роки "бьянконері" знову підписали контракт із Мандрагорою, заплативши 10 млн. євро і ще шість млн. євро у вигляді бонусів. Мандрагора, який зараз виступає за "Фіорентину", його батько (який є агентом гравця), віцепрезидент "Удінезе" Стефано Кампочча і колишній директор "Ювентуса" Мауріціо Ломбардо будуть допитані як свідки.


Також планується розслідувати чотири підозрілі угоди "Ювентуса" з "Аталантою" на загальну суму 14,5 млн. євро, які, як повідомляють, не були вказані у фінансовій звітності. Йдеться про зобов'язання викупу трансферів Федеріко Маттьєлло (4 млн. євро), Сімоне Мураторе (4 млн. євро), Маттіа Кальдари (3,5 млн. євро) та Крістіана Ромеро (3 млн. євро).


Попереднє слухання у справі заплановано на 27 березня.