21 лютого 2023 15:23
3

Журналіст розповів, як "Динамо" відмовилося підписати чеського хавбека за 1 млн. євро. Нині він коштує 45 мільйонів

Фото - ua.depositphotos.com


Ведучий "Та То Таке" Михайло Співаковський розповів, як "Динамо" відмовилося від купівлі чеського півзахисника Томаша Соучека.

- Чемпіонат Чехії завжди мені здавався схожим на український. За стилістикою та атлетизмом. Я маю велике запитання, чому так мало чехів приїжджало в Україну. Не можу згадати нікого, окрім Хюбшмана. Десь у минулій декаді сателітом для "Динамо" був Слован Ліберець. Саме там грали Рибалка, Калитвинцев, а згодом Алібеков та Качараба. Курирував їх агент В'ячеслав Заховайло.

І десь у 2017 році він порадив "Динамо" звернути увагу на гравця, який належав празькій Славії та перейшов у "Слован" на правах оренди. Йому було десь 22 роки. Хлопця звали Томаш Соучек. Це була така махіна зі зростом 1,92 см та вагою 86 кг. Саме коли він грав у "Словані", Заховайло щось у ньому побачив. Побачив футболіста, який пізніше міг бути монетизованим. У "Динамо" тоді була проблема з опорним півзахисником. Сидорчук мав якусь тяжку травму. Ціна ж на Соучека, який був зовсім не потрібний "Славії", була близько 1 млн. євро. Динамівці подумали та відмовилися.


Через півроку Соучек повернувся до "Славії", а ще через рік вийшла стаття, в якій президент клубу стверджував, що московське "Динамо" пропонувало за Соучека 20 млн. євро. Здавалося, що ціну накручували, але потім Томаш пішов в оренду з опцією викупу у "Вест Хем". Оренда коштувала 4,5 млн. євро. Викуп - 16 млн. Разом 25 млн євро. Наразі він коштує 45 млн. Потім Заховайло порадив "Динамо" форварда Матея Видру, і кияни поставилися до цієї кандидатури з великою увагою. Вони були готові розпочати переговорний процес з "Бернлі". Але там за нього хотіли 11 млн. Ігореві Суркісу краще не говорити такі цифри.

Топовий потенціал Соучека в 2017-2018 був чудово відомий, але він не збирався їхати на Схід ні за які гроші, це я точно пам'ятаю. Видру на час пропозиції в чемпіоншіпі я вважав пустишкою, писав про це на Манії і час це довів. Якби Динамо підписало, це були б викинуті на вітер кошти.
Якби ДК підписало то згнобили б хлопця і незрозуміло б де він зараз грав взагалі .
Следующий инсайд - Как Динамо отказалось купить Месси в 2001 за миллион гривен и Левандовски в 2008 году за 2 миллиона.