15 лютого 2023 10:28

"Хто візьме на себе відповідальність за безпеку українських спортсменів і представників країн-агресорiв?". Гутцайт – про бійку "Миная" з "Шинником"

Міністр молоді і спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт відреагував на бійку між футболістами «Миная» та російського «Шинника».


«13 лютого 2023 року під час тренувальних зборів, відбулася бійка між нашими футболістами ужгородського «Минаю» та гравцями ярославського «шинника», які проживали в одному готелі.


6 грудня 1956 року у рамках XVI Літніх Олімпійських ігор у місті Мельбурн (Австралія) відбувся найскандальніший в історії півфінальний поєдинок із водного поло між збірними Угорщини та СРСР, що отримав назву «кров у басейні» («матч на кривавій воді»). Сутичка між гравцями продовжилась кривавим поєдинком тисяч вболівальників.


Що хочуть побачити ті, хто розглядає питання про допуск російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання та Олімпійські ігри – 2024?


Хто візьме на себе відповідальність за безпеку українських спортсменів і представників країн-агресорок?


Наша позиція незмінна: спортсмени країн-агресорок мають бути відсторонені від участі у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, навіть нейтральному», - написав Гутцайт.


ото - kyivcity.gov.ua