14 лютого 2023 18:20

Прес-аташе "Миная": "Коли ліфт закривався, росіяни почали кричати: "Піднімайтесь до нас, ми вам зараз покажемо"

Пресаташе «Миная» Олександр Костюк прокоментував бійку з гравцями російського «Шинніка» на зборах у Туреччині.


«Я спілкувався з керівником готелю. Сказав йому: «Це ваша помилка, як ви могли поселити росіян, громадян країни терориста, з нами?». Він намагався «з“їхати» з розмови. Наша вимога була, щоб росіян не було у готелі. Ми попереджали про це організатора зборів. Вони запевнили нас, що такого не буде, а тепер вони кажуть, що це готель поселив у себе, без відома організаторів, російську команду. Росіяни заселилися 12-го числа.


Ми дізналися про це, коли прийшли на обід, проходили повз столів, і на одному з них побачили емблему «Шинніка». Ми до адміністрації, вимагати їх виселити, а їх просто переселили в інший кут.


Він [російський гравець] просив її [працівницю готелю] звертатися до нього російською. Наш гравець, який був там, звернувся до росіянина — «виходь, ми тобі пояснимо російською». Він вийшов, покликав ще гравців. Бійки не було ні у холі, ні у ліфті. Все було у них на поверсі. Коли ліфт зачинявся, вони почали кричати «Підіймайтесь до нас, ми вам зараз покажемо», звідти почали лунати вигуки «слава Росії». Ми не могли просто стояти у відповідь на це.

Бійка «команда на команду» почалася вже на поверсі, де перебували росіяни. Внаслідок неї ніхто з минайців не травмувався», - сказав Костюк.