21 січня 2023 10:08

Хендерсон: "Бути гравцем "Ліверпуля" - відповідати суворим стандартам"

Півзахисник «Ліверпуля» Джордан Хендерсон висловився про відповідальність та стандарти для гравця команди.

«Одна з найскладніших речей у грі за такий клуб, як Ліверпуль, — це дуже високі стандарти. Нічиї можуть відчуватися як поразки, а справжні поразки можуть відчуватися як кінець світу. Як я вже сказав, це важко, але ніхто з нас не став би міняти це ні за що на світі. Це те, що робить цей клуб таким, яким він є.


Цей сезон загалом і останні кілька тижнів, зокрема, були для нас нелегкими. Ми були не в кращій формі, ми були далеко не такі стабільні, як нам потрібно, і стандарти, які ми встановили для себе, не були дотримані. Сказати, що це було досить добре, було б применшенням.

Однак, знову ж таки, перебування в «Ліверпулі» означає, що це не просто потрібно покращувати – це має покращуватись. Ми не можемо просто прийняти це та задовольнятися тим, що програємо протягом сезону. Цей клуб уособлює набагато більше, і будь-хто, кому пощастило грати тут, знає, що ніщо, крім найкращого, ніколи не буде досить добрим.


Я не сказав би, що це легка відповідальність. Це відмінний клуб у багатьох сенсах, і ви знаєте, що рівень контролю завжди буде вищим, а критика лютіша, ніж в інших клубах, але ми також можемо використовувати це знання як додаткову мотивацію. Особливо коли ми так добре розуміємо, як це бути гравцем «Ліверпуля», коли ми справді відповідаємо цим суворим стандартам.


Це було те, що мені знову і знову втовкмачували старші гравці, починаючи зі Стівена Джеррарда, коли я вперше прийшов до «Ліверпуля». Тепер я один із старших гравців, і моя робота — робити те саме з молодими хлопцями. Так, відповідальність велика, але й можливості також», — наводить слова Хендерсона офіційний сайт «Ліверпуля».