26 грудня 2023 10:34

Кучер - про розгромну перемогу над "Динамо": "Ми з Луческу не розмовляли, просто потиснули руки і подякували один одному за гру"

Головний тренер Дніпра-1 Олександр Кучер пригадав роботу зі своїми колишніми тренерами та висловився про вдалу першу частину сезону.


– Ви грали під керівництвом двох великих тренерів: Маркевича та Луческу. У чому між ними різниця?

– Це зовсім різні тренери. Маркевич більш демократичний, м’який, в нього менше фізичних навантажень і більше роботи з м’ячем. Луческу ‒ суворіший, більше приділяє увагу фізичній роботі та тактичним складовим.

– Що ви почерпнули у них у тренувальному процесі?

– Є якісь моменти, які я взяв не лише у Маркевича та Луческу, а й у Шевченка, Фонсеки та турецьких тренерів. У кожного почерпнув трохи корисного і додав своє. Можна сказати, складаю свій оптимальний варіант. Також мені допомагає великий досвід гравця, який я намагаюся передати хлопцям.

– На початку сезону ви перемогли Динамо Луческу з рахунком 3:0. Розмовляли після матчу із Містером, що він вам сказав?

– Ні, ми не розмовляли, просто потиснули руки і подякували один одному за гру.

– Для вас ця перемога була особливою у контексті – учень переграв вчителя?

– Не можу сказати, що особлива. Усі перемоги є важливими для турнірної таблиці. Сезон триває рік і не можна залишатися задоволеним однією перемогою та ловити ейфорію. Пройшла лише половина чемпіонату і поки що рано про щось говорити. Поки що є лише проміжні підсумки. Попереду ще півроку, де нам треба перемагати, а не розповідати – що ось ми перемогли Динамо на чолі з Луческу чи Шахтар. Це так не працює.

– Але успіхи Дніпра-1 неможливо не відзначити. Якби вам перед початком сезону сказали, що команда після першого кола впевнено лідируватиме в УПЛ, повірили б?

– Звичайно, було важко повірити в це, хоча я за своєю натурою оптиміст. Зі свого боку я прикладатиму максимум зусиль, щоб команда перемагала й надалі.

– Ви обіграли Динамо та Шахтар – прямих конкурентів у боротьбі за чемпіонство. Але Красніков та гравці Дніпра-1 кажуть, що завдання стати чемпіонами перед командою не стоїть. Скажіть чесно, з вашими амбіціями ви, напевно, хочете завоювати золото?

– Думаю, кожен тренер та футболіст, виходячи на поле, хоче перемагати. Я не виняток. Я теж хочу перемагати та вигравати титули. Але розумію, що буде дуже складно. В нас є дуже сильні суперники, які теж намагатимуться досягти позитивного результату. Друга частина сезону покаже – здатні ми на щось серйозне чи ні.

– Кого ви бачите головним конкурентом Дніпра-1 у боротьбі за чемпіонство?

– Тяжко когось виділити, бо в Україні є багато хороших команд. Крім Шахтаря та Динамо, я відзначу Зорю та Олександрію. Ці команди добре виглядали у першій частині сезону. Думаю, інтрига у боротьбі за чемпіонство зберігатиметься до останнього туру. Цей чемпіонат України вже неодноразово дивував несподіваними результатами.


Фото: СК "Днiпро-1"