26 грудня 2023 09:25

Златан Ібрагімович: "Я робив те, що вважав правильним, коли інші казали: "Це не футбол"

Нападник "Мілана" Златан Ібрагімович розповів для телеканалу Rai 1 про клуб та свій зв'язок із містом.


- Ви увійшли в спортивну історію Мілана, виступаючи у футболках "Росонеррі" та "Інтера". Що відчуваєте, коли граєте на такому важливому стадіоні?

- Це справляє на мене велике враження. Я виступаю тут протягом 8-9 років, провівши частину моєї кар'єри. Мені пощастило виграти важливі трофеї, пограти з великими чемпіонами, попрацювати з великими тренерами і я познайомився з містом, яке стало для мене другим домом.

- Чи є у вас ритуал після забитого м'яча?

- Кожен гол має свою особливість особливість. Коли м'яч залітає у ворота, у твоєму тілі проходить щось, що ти хочеш витягти і насолоджуватися разом із уболівальниками. Я знаходжу дитину або людину на трибунах, зупиняюся на ній погляд і виплескую всю емоцію. Нічого не планується, відбувається те, що відбувається. Я б хотів усіх обійняти, але 80 тисяч важко обійняти (сміється, ред.).

Коли я був молодшим, то займався тхеквондо. Я робив багато речей у цьому виді спорту. Мої рухи настільки природні, що я робив те, що вважав правильним, коли інші казали: "Це не футбол". Я забивав рухами, які не нагадували футбольні, але це була магія.

- Що для Вас означає Мілан?

- Я провів тут багато років, познайомився з містом, яке стало для мене другою домівкою. Познайомився з людьми, з якими відчуваю себе як вдома, мені дуже добре. Я насолоджуюся, живу і відчуваю себе живим. Не секрет, що я можу залишитися тут і після завершення кар'єри.

- Що б ви порадили хлопчику чи дівчинці, які хотіли б почати займатися футболом?

- В першу чергу робіть те, що робить вас щасливими. Не треба робити щось для інших, треба робити це для себе, вірити в себе. Для цього потрібно пройти довгий шлях, - цитує Ібрагімовича ТМW.