19 грудня 2022 11:37

"Там його швидкість і дриблінг потрібніші": Екс-форвард "Динамо" назвав ідеальний чемпіонат для Мудрика

Екс-форвард Динамо (1989-1992) Олег Саленко висловився про потенційний перехід півзахисника Шахтаря та збірної України Михайла Мудрика до топ-чемпіонату Європи.


Вже не один місяць ходять чутки про можливий трансфер Михайла Мудрика до однієї з головних ліг Старого Світу. Найбільше зацікавлений у переході українця Арсенал, який продовжує вести переговори з Шахтарем, проте поки не готовий платити космічну суму.

Олег Саленко вважає, що Мудрику точно необхідна зміна обстановки, проте на заваді може стати власник клубу Рінат Ахметов та його спрага заробити.


«Якщо він має можливість виїхати за 50 мільйонів – нехай їде і доводить там. Але боюся, що Рінат Леонідович за 50 його нікуди не відпустить. Ми бачимо який у нас чемпіонат, через війну він не скоро стабілізується. А футбольна кар'єра коротка».


Однак, як вважає колишній нападник, Михайлу більше підійшла б іспанська Ла Ліга, а не АПЛ, з якою пов'язують Мудрика.


«Я думаю, що краще було б йому піти в іспанський чемпіонат, де його швидкість і дриблінг були б більш необхідні, тому що англійський чемпіонат набагато жорсткіший, а в іспанському він би міг зі своєю швидкістю та дриблінгом тікати та забивати м'ячі», – заявив Саленко в інтерв'ю YouTube-каналу "Футбол24".


Нагадаємо, що нещодавно іспанські ЗМІ писали про зацікавленість Реала та Барселони у трансфері 21-річного вінгера, який у нинішньому сезоні зробив 10+8 за системою «гол+пас» у 18 матчах за Шахтар.