14 грудня 2022 12:54

Бєсєдін і "Динамо". Кінець роману чи ще один шанс?

Ще недавно Артем Бєсєдін вважався основним форвардом "Динамо", чиє місце на вістрі атаки киян було якщо не непорушним, то близьким до цього. Але вже зараз кар'єра 26-річного форварда у столичному клубі стрімко йде на спад.


Безумовно, на грі Бєсєдіна не могла не позначитися тяжка травма, отримана на ЄВРО-2020 у матчі зі Швецією. Напевно, всі пам'ятають той страшний епізод, коли Даніельссон прямою ногою влетів у коліно динамівця, після чого щось неприродно вигнулося.

Підсумок - перелом та пошкоджені зв'язки. Після таких пошкоджень гравці часто з футболом можуть назавжди зав'язати.. На відновлення Артему знадобилося понад шість місяців. Повернення було не за горами, як розпочалося повномасштабне вторгнення Росії до України.. Війна. Сезон для Бєсєдіна закінчився, так і не розпочавшись. Хоча без ігрової практики українець не залишився і цілком непогано порявив себе у рамках благодійного турне "Динамо".


Однак лише з цими подіями пов'язаний такий регрес форварда, якого свого часу різні експерти називали чи не ідеальним гравцем на свою позицію для "Динамо"? Тут виникають запитання.


Заради справедливості варто визнати, що коли у команди "біло-синіх" пішла чорна смуга на старті нинішнього сезону і в груповому етапі Ліги Європи, вона торкнулася всіх, включаючи Бєсєдіна. Артем не той виконавець, здатний стати паличкою-виручалочкою в непростий час і ніколи не був.


Його головним козирем, що дозволило застовпити за собою місце в основі "Динамо", завжди було вміння поборотися, зачепитися за м'яч, продавити опонента за рахунок антропометрії. І нехай забивним нападником Бєсєдіна жодного разу не можна назвати, його працездатність так чи інакше приносила команді користь.


Зараз всі кращі якості Бєсєдіна стали розчинятися. На жаль, як і сам Артем на полі. Часом, про те, що він грав, можна дізнатися лише з протоколу матчу. З нападників більше, ніж Бєсєдіна, вболівальники киян останнім часом критикували, мабуть, лише Супрягу.


Не дивно, що наразі статус основного форварда "Динамо" перейшов до Ваната. Владислав швидко влився в колектив першої команди киян, налагодивши взаєморозуміння з тими, хто робить погоду в атаці Буяльським і Циганковим, сповна виправдовуючи довіру Луческу. У той час, як Бєсєдін поступово почав йти в тінь.


На тлі всього цього почала з'являтися інформація про інтерес до Артема з боку турецьких "Сівасспора" та "Касимпаші", азербайджанського "Карабаха". Також є пропозиції із Європи. Виникає питання: а чи потрібен такий Бєсєдін зараз "Динамо"? Скоріше ні, ніж так. Втім, все залежить від нього самого. Можливість показати себе на зимових зборах ще є.


Хоча можливий інший шлях. Артем може наслідувати приклад Гармаша, який у 2020 році заради ігрової практики на півроку пішов у "Різеспор". Вихід із зони комфорту та зміна обстановки позитивно позначилися на Денисі. Повернувшись до "Динамо", він приніс команді ще багато користі, практично переживаючи другу молодість.

Тому оренда на пiвроку для перезапуску кар'єри може стати виходом і для Бєсєдіна. Якщо Артему вдасться зарекомендувати себе в іншому клубі, то і "Динамо" він може знову стати в нагоді. Питання лише в тому, чи погодяться кияни відпустити його в оренду без опції обов'язкового викупу. Адже поки що пропонують саме такі варіанти.