14 грудня 2022 09:33
1

"У нього є лише одна серйозна вада". Блогер назвав головний недолік Тимчика

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився черговим аналізом гри гравців "Динамо" у першій частині поточного сезону:


- Щоб не скаржилися, що не зрозуміло, то без визначення, а на пальцях про що мова.

xGChain - дослівно “xG ланцюжок», і багато хто вже зрозумів сенс. Наприклад, Бєсєдін завдає удар «вартістю» 0.17 xG.
То усі динамівці, що приймали участь в створенні ланцюжка, який призвів до цього удару записують в актив 0.17 xGC (xGChain).
Головна умова - безперервність ланцюжка.

Відповідно xGChain/90 - це внормований на 90 хвилин показник, бо в гравців різна кількість ігрового часу, та сума не буде надто показною для багатьох з них.

Рухаємося до гори

1️8. Руслан Нещерет - 0.09/90
681 хвилина в УПЛ

Нічого дивного, що кіпери не в топі...

1️7. Георгій Бущан 0.15/90
477 хвилин

...хіба Георгій трішки більше набрав за Руслана, бо дійсно інколи якісно починає атаки.

1️6. Олександр Тимчик - 0.25/90
450 хвилин

Один з улюбленців Петракова поки не вражав восени ефективністю в клубі. Конкретно в Олександра є лише одна серйозна вада - оцінка ситуації в режимі реального часу. Речі, які він робить на автоматі часто можуть приносити користь за кількісного підходу. Інша справа, що коли в тебе лише 2-3 можливості щось дійсно «виконати» та має вмикатися «творчість», то як правило це завершується нічим...

1️5. Владислав Кабаєв - 0.34/90
751 хвилина

Не хочеться, щоб це виглядало забиттям гравця ногами до смерті, але маємо неспростовний доказ: ефективності замало. Нижче за внесок Владислава лише Тимчик та кіпери...
Ось що означає перебування в складі людини, яка не має в голові командного плейбуку. Очікую на якийсь прогрес після зборів, але не вище рівня 0.45-0.5/90.

1️4. Ілля Забарний - 0.39/90
1286 хвилин

Ось про це я і згадував в контексті Іллі, коли ЦЗ просувається з м’ячем у вільний простір, а потім віддає пас назад. Забарний має найнижчий показник з-поміж основних ЦЗ Динамо.

1️3. Костянтин Вівчаренко - 0.48/90
590 хвилин

Костя може бути ще більш корисним, але Динамо нарешті має впорядкувати лівий фланг та визначитися з основним вінгером. Бо це дійсно часто заважає команді.

1️2. Владислав Ванат - 0.49/90
788 хвилин

Доволі часто свій шмат пирога Ванат отримує саме за удар безпосередньо. Коли зросте його внесок в ланцюжки на попередніх етапах, то розвинеться в монстра типу Буяльського. Хоча можливо так до завершення кар’єри і буде просто хорошим скорером не надто інтегрованим в пасову дистрибуцію. Як в нас кажуть: аби забивав!

1️1. Томаш Кендзьора - 0.50/90
500 хвилин

Восени Кенді грав відверто мало, але пів очікуваних голи створювати допомагав. Все одно це більше, ніж в Кабаєва, а тому пристойно.

1️0. Владислав Дубінчак - 0.55/90
626 хвилин

Владислав другий серед фулбеків, що грали восени достатню кількість ігрового часу на обох флангах.
Тому вже непогано.
Тому вже можна вважати, що є певні здобутки, як от пас Циганкову на порожні ворота в матчі з Інгульцем. Але і тут знову маємо голосно говорити про позицію лівого вінгера: між ним та ЛЗ має бути взимку напрацьована якісна взаємодія. Хоча б наближена до тієї, яку інколи демонструє Циганков з Кенді чи Караваєвим.



У Тимчика, як і у всієї команди лише одна проблема - тормоз тренер.