11 грудня 2022 20:05

Хаві та Хорді Кройф умовляють Лапорту придбати хавбека Субіменді

За інформацією Sport.es, головний тренер "Барселони" Хаві Ернандес і спортивний директор клубу Хорді Кройфф умовляють президента "блаугранас" Жоана Лапорту купити опорного хавбека "Реал Сосьєдада" Мартіна Субіменді, повідомляє football-espana.net. Хаві та Кройфф наполягають, що саме 23-річний Субіменді може стати довгостроковою заміною Серхіо Бускетсу. Якщо ветеран "Барселони" залишить клуб після закінчення поточного або наступного сезону.


Головний тренер і спордир "Барси" високо оцінюють ігрові якості опорного хавбека "Реал Сосьєдада", до того ж у Субіменді - той же агент, що працював з Кройффом під час його перебування футболістом. Та й сам Субіменді не проти змінити Сан-Себастьян на Барселону. Каменем спотикання може бути клаусула Мартіна у 60 мільйонів євро. І конкуренти в особі мадридського "Реала" та "Манчестер Юнайтед". А також проблеми із "фінансовим fair-play" у клубу.

Крім того, Жоан Лапорта вже дав зрозуміти Хаві та Кройффу, що сума у 60 мільйонів євро – досить ризикована інвестиція у молодого футболіста. А "Реал Сосьєдад" не має потреби продавати лідера своєї середньої лінії за меншу суму, ніж прописана в його контракті клаусула, оскільки клуб з Сан-Себастьяну не має критичних фінансових проблем. Тому, за даними Sport, правління "Барселони" хоч і прислухається до побажань тренера та спортивного директора, але налаштовується на дуже складні переговори з "Реал Сосьєдадом", а також не виключає, що у пошуках нового опорного хавбека "блаугранас" може перейти на іншу кандидатуру.