16 листопада 2022 16:28

"Шальке" на знак протесту не висвітлюватиме ЧС-2022, окрім матчів за участю Йосіди: "Є теми, вартіші уваги, ніж чемпіонат світу"

«Шальке» не висвітлюватиме події ЧС-2022, окрім матчів за участю Маї Йосіди.


«Соціальні норми, особливо щодо прав людини, не відіграли жодної ролі у процесі присудження [чемпіонату світу]. Це гірко і незрозуміло для футболу, який має об'єднувати людей. Це суперечить цінностям нашого клубу.


Тому «Шальке» вирішив повідомляти виключно – у короткій та фактичній формі – про ігри Маї Йосіди. Клуб бажає Травні найбільших спортивних успіхів та турніру без травм.


Ми також бажаємо успіхів на турнірі збірної Німеччини і водночас просимо використати всі доступні засоби, щоб висвітлювати наявні проблеми.


Клуб хотів би використати цей вільний від Бундесліги час, щоб висвітлювати важливіші теми, що заслуговують на увагу, – ми візьмемо участь в акції проти насильства щодо жінок, приділятимемо більше часу жіночому та дитячо-юнацькому футболу.


Всі ці теми ми вважаємо гіднішими нашої підтримки та висвітлення, ніж чемпіонат світу. На наш погляд, вони набагато краще підкреслюють цінності, які відстоює команда. Вони є виразом нашої самоідентифікації – ідентичності клубу, який виступає за відкритість, толерантність, повагу, чесну гру та рівність.

Ми солідарні з людьми, які перебувають у пригніченому становищі в Катарі, і сподіваємося, що наша позиція, якої дотримуються й інші клуби, команди та організації, покращить їхнє майбутнє, тому що люди важливіші за чемпіонат світу», – йдеться в офіційній заяві клубу.