15 листопада 2022 15:46
2

Хто коментуватиме чемпіонат світу-2022 з футболу на "Суспільному"

На Суспільному будуть доступні трансляції як на радіо, так і на телебаченні.


Чемпіонат світу з футболу - головна футбольна подія сезону та найважливіше змагання збірних команд 4-річчя. У фінальній частині ЧС-2022 зіграють 32 збірні, які розіграють звання чемпіона світу.


В Україні офіційним транслятором чемпіонату світу є Суспільне мовлення - місцеві телеканали Суспільного (Суспільне Львів, Суспільне Київ і так далі), сайт Суспільне Спорт та Радіо Промінь.


Упродовж чемпіонату світу відбудеться 64 матчі. В ефірі місцевих телеканалів Суспільного та сайту Суспільне Спорт будуть показані наживо 46 поєдинків (18 - у відкладеному показі). Також понад 30 трансляцій будуть доступні на Радіо Промінь.


Перед стартом змагань Суспільне Спорт розповідає про коментаторів, які працюватимуть на ЧС-2022.


Хто увійшов до команди коментаторів ЧС-2022

Хто коментуватиме ЧС-2022 з футболу на Суспільному


Андрій Столярчук - спортивний коментатор. Коментував фінал Євро-2012 та чемпіонату світу-2014 на Суспільному, також працював на матчах європейських чемпіонатів та єврокубків.


Віталій Волочай - спортивний коментатор. Коментує матчі футбольних європейських чемпіонатів та єврокубків. На Суспільному коментував Олімпійські ігри, чемпіонат світу та Європи з легкої атлетики, чемпіонат світу з волейболу.


Галина Вініченко - спортивна коментаторка, журналістка Радіо Промінь. Перша футбольна коментаторка на радіо, працювала на матчах Євро-2020, жіночого Євро-2022, коментує матчі чемпіонату Іспанії та єврокубків з футболу. А також працювала на Літніх і Зимових Олімпійських іграх в телеефірі Суспільного.


Владислав Шалота - спортивний коментатор. Коментувє матчі європейських чемпіонатів, працював коментатором на футбольному Євро-2020.


Вадим Шевякін - спортивний коментатор. Коментує матчі європейських чемпіонатів, єврокубків. На Суспільному коментував матчі молодіжних та юніорських чемпіонатів Європи, а також Олімпійські ігри.


Єгор Джулай - спортивний журналіст та коментатор. Коментував матчі клубного Чемпіонату світу, молодіжного футбольного Євро, матчі жіночого юніорського Євро.


Віталій Похвала - спортивний журналіст та коментатор. Коментував матчі юніорського чоловічого та жіночого футболу, матчі Євро з футзалу та Чемпіонату світу з сокка.


Також в ефірі Суспільне Спорт та місцевих телеканалів Суспільного дивіться щоденні інформаційно-аналітичні студії про події Мундіалю-2022 в Катарі.


Радіо Промінь

Хто коментуватиме ЧС-2022 з футболу на Суспільному


Вадим Корженко — спортивний коментатор та ведучий Радіо Промінь. Працював на Олімпійських іграх, коментував матчі Ліги Чемпіонів та Ліги Європи, а також працював на двох Чемпіонатах Європи.


Олександр Монзолевський — спортивний коментатор та ведучий Радіо Промінь. Працював журналістом на шести Олімпійських іграх, коментував бій Олександра Усика проти Ентоні Джошуа, коментував матчі футбольного Євро-2020.


Вадим Власенко — спортивний коментатор та ведучий Радіо Промінь. Для телебачення і радіо працював коментатором на двох футбольних чемпіонатах світу і трьох чемпіонатах Європи. Коментував матчі Ліги Чемпіонів та Ліги Європи, зокрема працював на фіналі Ліги Чемпіонів у 2011 році зі стадіону.


Костянтин Дульцев — спортивний ведучий Радіо Промінь. Коментував бій Олександра Усика проти Ентоні Джошуа, коментував матчі футбольного Євро-2020.


Галина Вініченко - спортивна коментаторка, журналістка Радіо Промінь. Перша футбольна коментаторка на радіо, працювала на матчах Євро-2020, жіночого Євро-2022, коментує матчі чемпіонату Іспанії та єврокубків з футболу. А також працювала на Літніх і Зимових Олімпійських іграх в телеефірі Суспільного.


Олександр Обремський — спортивний ведучий Радіо Промінь. Коментував матчі футбольного Євро-2020 на Радіо Промінь.

До речі, Єгор Джулай має якесь відношення до Дмитра Джулая чи просто однофамілець?
На матчах, які коментуватиме буквоковтач Столярчук прийдеться вимикати звук...