9 листопада 2022 13:21

Футболісти тікають із країни-терориста: колишнiй російський збірник отримає громадянство Вірменії

Півзахисник словацького Дубниця та збірної росії U-19 Едуард Багринцев зважився на зміну футбольного громадянства, віддавши перевагу Вірменії.


Санкції від ФІФА та УЄФА проти Росії продовжують давати свої плоди. Так 19-річний Багринцев вирішив продовжити кар'єру у національній збірній Вірменії, подавши документи для набуття громадянства цієї країни.

«Я дуже радий приїхати до Вірменії, я подав документи для отримання вірменського паспорта. Найближчим часом я приїду, щоб отримати вірменський паспорт. Дуже чекаю на виклик до збірної Вірменії», — наводить слова Багринцева «Чемпіонат».

Багринцев є вихованцем московського ЦСКА. У першій команді армійців він відіграв лише одну гру. У складі молодіжних команд збірної Росії він грав за U-15, U-16, U-17 і U-19. Свій останній матч він провів 16 листопада 2021 проти однолітків з Фарерських островів (5:0), в якому забив гол.


Зазначимо, що Багринцев має всі підстави для отримання вірменського громадянства. Його батько вірменин, а мати – наполовину вірменка.


У вересні він залишив ЦСКА і перейшов до Дубниці за 35 тисяч євро. Його контракт розрахований до літа 2024 року. Цього сезону він провів дев'ять матчів, у яких забив гол і віддав асист.

Нагадаємо, ФІФА та УЄФА заборонили національним командам Росії брати участь у всіх міжнародних змаганнях через війну в Україні.