25 жовтня 2022 20:02

Зінченка може торкнутися перехід Емері до "Астон Вілли": деталі несподіваного плюса для захисника "Арсеналу"

У понеділок Англію потрясла новина про призначення Унаї Емері головним тренером Астон Вілли, яка днями відправила у відставку Стівена Джеррарда.


Іспанець, який останні два роки писав історію у Вільярреалі (Ліга Європи 2020/2021 та півфінал Ліги чемпіонів 2021/2022) розпочне виконання своїх обов'язків в Астон Віллі з першого листопада.

Зважаючи на складне турнірне становище «віланів» (лише три очки відриву від зони вильоту) у січні Емері точно вимагатиме посилення, щоб як мінімум залишити клуб з Бірмінгема в АПЛ.

І видання Football.London вважає, що однією з трансферних цілей чотириразового володаря Ліги Європи може стати Кіран Тірні. Лівий захисник Арсеналу перейшов до лондонського клубу у 2019 році – саме тоді, коли його тренував Емері.

Як зазначають журналісти, шотландець втратив свій статус основного з приходом українця Олександра Зінченка (мається на увазі період до травми Олександра – прим. FanDay.net), тому Астон Вілла могла б показати свої амбіції, купивши Тірні. Таким чином, Зінченко став би єдиним вибором «канонірів».


Зазначимо, що цього сезону на рахунку 25-річного Кірана 14 матчів за Арсенал у всіх турнірах. Зінченко через травму встиг провести лише шість поєдинків за червоні.