17 жовтня 2022 14:22

Робер Пірес: "У Мессі є щось особливе – трохи з того, що було у Марадони"

Робер Пірес порівняв Ліонеля Мессі з Дієго Марадоною.


– Здається, що Мессі повернувся на свій рівень.


– Вже не вистачає слів, щоб говорити про Мессі, одного з найкращих гравців в історії футболу. Але Мессі – людина. Те, що трапилося з ним у Франції минулого сезону, показало, що навіть Мессі потрібна адаптація. Коли ти змінюєш країну, стикаєшся з новою мовою, дізнаєшся про нову модель гри, то у тебе виникнуть складності, розумієте?


Уболівальники та медіа запитували: «Що сталося з Мессі? Він уже не той? Це нормально. Тепер він знає, як грати у Франції, і розуміє, що у цій лізі багато боротьби, там складний футбол. Він чудово справляється і в Лізі 1, і Лізі чемпіонів. Тепер його гра знову надихає. Я й раніше розумів, що йому потрібна адаптація, але люди цього не бачили.

- Виступаючи за "Вільярреал", ви стикалися з Мессі. Як проходила підготовка до матчів проти нього?


– Зіграти проти нього – це честь. Мені пощастило зустрітися і з ним, і з багатьма іншими чудовими гравцями. Зідан, Роналдо, Роналдіньо... Але в Мессі є щось більше, щось особливе. Небагато з того, що було у Дієго Марадони.


Знаючи, що тобі належить зіграти проти Мессі, ти запитуєш себе: «І як же ми його зупинимо?».

Вважаю, що такі класні футболісти, як Мессі, мають грати якнайдовше, щоб глядачі могли насолодитися їхньою грою. Коли він на полі у складі «ПСЖ» чи збірної Аргентини, я знаю, що будь-якої миті може статися щось прекрасне. І я люблю цю інтригу та очікування чогось несподіваного, – сказав колишній гравець збірної Франції.