5 жовтня 2022 15:08

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: "Карвахаль або хтось інший на фланзі "Реала" матиме достатньо проблем від таких гравців, як Мудрик"

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовичевич перед матчем з «Реалом» прокоментував кадрову ситуацію обох команд.


– Якої атмосфери чекаєте завтра на стадіоні?


– Ми розуміємо, що фанати «бланкос» знають, як підтримувати свою команду та вболівати за неї. Це я знаю з власного досвіду. Однак за своїм досвідом можу сказати й те, що коли мадридській публіці щось не подобається, то вона починає свистіти, показувати своє невдоволення. Ми завтра спробуємо відзначитись, забити. Чи вийде в нас це зробити, не знаємо. Але знаємо, що цей стадіон чинить сильний тиск. І ми знаємо, що в «Реалі» грають 6 футболістів, які вже вигравали Лігу чемпіонів. Це я новачок у цьому питанні, проте частина гравців уже мають цей досвід. У нас ніхто не зможе відібрати нашого ентузіазму. Ми віритимемо в неможливе і втілюватимемо це в реальність. І ми завтра максимально насолоджуватимемось матчем.

– Сьогодні Карло Анчелотті сказав, що Лука Модрич буде готовий до гри. Як ви це сприйняли?

– З одного боку, я радію, адже буквально незадовго до початку чемпіонату світу він відновився. Модрич є надзвичайно важливою персоною для хорватської збірної, він може служити взірцем для всіх своїх партнерів по команді, і збірна Хорватії дуже потребує такого гравця. Проте, з іншого боку, нам би хотілося, щоб його поберегли завтра і він не зіграв проти нас. Я розумію, що він тренується й завтра буде готовий. Ми знаємо, що це один з найкращих футболістів, і готові грати проти найкращих гравців. Ми також виставимо своїх найкращих гравців, – один із них зараз перебуває поруч зі мною. І, звісно, Карвахаль або хтось інший на правому фланзі оборони матиме достатньо проблем від таких гравців, як Мудрик. І ми докладемо всіх зусиль, аби створити їм проблеми.


– Останнім часом у пресі знову багато говорять про Суперлігу. Що ви думаєте про «Шахтар», про «Реал» у цьому контексті та як оцінюєте перспективи Ліги чемпіонів?

– Особисто я не маю якоїсь конкретної думки щодо цього. Я розумію, що якщо ти є чемпіоном своєї країни, то хочеш продовжувати грати у вищому турнірі. У нашому випадку це Ліга чемпіонів. Мені б хотілося, щоб усе лишилося так, як є, і ніхто нічого не вигадував, щоб ми лишилися з Лігою чемпіонів, - сказав Йовичевич на пресконференції.