15 вересня 2022 17:14
1

Олег САЛЕНКО: "Динамо" може забути про вихід із групи у разі поразки від АЕКа"

Після програшу «Фенербахче» у першому турі групового раунду Ліги Європи, київське «Динамо» спробує взяти очки з кіпрським «АЕКом», який у кваліфікації цього турніру пройшов «Дніпро-1». Портал «Рейтинг Букмекерів» поцікавився у колишнього нападника «біло-синіх» Олега Саленка, чи під силу це нинішньому «Динамо».

— Олеже, після непоганого старту у кваліфікації Ліги чемпіонів, зараз «Динамо» здебільшого розчаровує. З чим це пов’язано?


— Важко сказати, що відбувається із киянами, — сказав Саленко. — У перших матчах Ліги чемпіонів «динамівці» мали непоганий вигляд, але потім щось зламалося, почалися травми у провідних гравців.

Мабуть, було навантаження у фізичній роботі. Добре, що вдалося виграти останню гру у чемпіонаті, щоб у колективу хоч якось піднявся моральний стан.


Однак зараз мені навіть складно припустити, який склад на матч із «АЕКом» виставить Мірча Луческу. Буде інший воротар, не зможе зіграти Микола Шапаренко, котрий був провідною фігурою у наступальних діях «Динамо».


І якщо ми замислюємося, як зіграти з найслабшим суперником у нашій групі – то вже настає час подумати, що робити з динамівською командою…

— Як можна перебороти не найкращий психологічний стан команди, в якому, напевно, зараз перебуває «Динамо»?


— Як показала гра зі «Львовом», кияни перебувають і не в кращому фізичному стані. «Бенфіка» у двох матчах забила п’ять голів, «Дніпро-1» – три, «Зоря» – три, «Фенербахче» – два. Я такого не пам’ятаю, щоб за п’ять поєдинків «біло-сині» пропускали 13 м’ячів.


Хоча у матчі з турками характер у «динамівців» таки був присутній. Так, трохи не вистачило, але хочеться вірити, що скоро справи підуть краще.

— Як столичний клуб має зіграти у протистоянні з «АЕКом»?

— З перших хвилин треба йти вперед і тиснути на суперника. Якщо відпускатимемо такі матчі – то про вихід із групи можна буде забути. Втім, поки що не хочеться розглядати такий розвиток подій.


Вірю, що «Динамо» поверне собі колишню силу. Нині у клубі напружена атмосфера. І якщо не вийде пройти до плей-оф турніру – в команді, напевно, доведеться щось змінювати.


Потрібно зробити все, щоб обіграти «АЕК». Нічия, на мою думку, також не варіант. За класом виконавців кияни на голову перевершують свого опонента…

— Яким буде ваш прогноз на матч «Динамо» – «АЕК»?

— Сподіваюся, що серія з невиразних матчів завершиться, і «Динамо» наблизиться до свого хоча б хорошого стану. Ставлю на 2:0.