4 вересня 2022 14:49

Ігор СУРКІС: "Хлопці грають в орендах, і якщо вони вийдуть на новий якісний рівень, то ми їх повернемо в команду"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю Tribuna.com прокоментував рішення віддати багатьох молодих футболістів команди в оренду.


«У нас дуже сильна академія, але як вони увіллються в команду, як вони адаптуються – це вже залежить від самих футболістів.

Я не тренер, я можу організувати, вкладаючи гроші в дитячу спортивну школу, щоб із них виросли люди та футболісти. Для цього вони мають усе. Мені важко сказати, як вийде. Але вийшло, припустимо, у Циганкова, Тимчика, Сироти, Забарного, Шапаренка, Попова та інших. Сподіваюся, вийде у тієї плеяди молоді, яка гідно виступала минулого року в Юнацькій Лізі чемпіонів. Це Бражко, Яцик, Вівчаренко, Царенко, Боль, якими сьогодні цікавляться багато клубів у Європі. Це також інші хлопці, які грають в оренді.

Багатьох хлопців, на жаль, сьогодні не можемо самі раціонально використовувати, оскільки в команді може бути заявлена лімітована кількість гравців. Тому вони грають в орендах, і якщо вони вийдуть на новий якісний рівень, ми їх, звісно, повернемо до команди. Але найголовніше – це гравці збірних різного віку, яких ми готуємо. Сьогодні до національної команди головний тренер запрошує до 10-11 представників «Динамо». Так само в молодіжній збірній і в командах усіх інших вікових категорій», - відзначив Суркіс.