4 вересня 2022 13:10

Ігор СУРКІС: "Підтримаю Шевченка, якщо він висунеться на посаду президента УАФ"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс у розмові з Tribuna.com поділився думкою щодо можливої зміни очільника УАФ.


– Ви не голосуєте під час виборів президента УАФ. Але чи особисто ви підтримуєте Павелка як кандидата на перевибори? Чи хотіли б, щоб він керував українським футболом на наступний термін?

– Я хотів би, щоб у нашому футболі щось змінилося. А хто керуватиме українським футболом – прізвище мені байдуже, бо людина має професійно та системно керувати цією галуззю. Я хочу, щоби були зміни. Я хочу, щоб до клубів повернулися обличчям і на них зважали. Щоби ми мали свій голос. А не виконком федерації футболу, де немає жодного представника клубів. Я хочу, щоби були якісь обговорення.

– Були розмови про Андрія Шевченка як кандидата на пост президента УАФ. Як ви на це дивитеся?

– Можу говорити дуже багато компліментарних речей про Андрія Шевченка. У мене з ним дружні стосунки. Шевченко виріс на моїх очах - від маленького футболіста до великого футболіста, потім до великого тренера, і сьогодні легендарну людину - амбасадора нашої країни. І робить дуже багато для України.

Коли він був футболістом, навіть не міг уявити, що з Шевченка може вийти така людина, яка буде одним із символів сучасного українського футболу. І казати, що Шевченко міг би стати президентом УАФ, треба розуміти, чи цього хоче сам Андрій? Чи підтримає футбольне товариство Шевченка? А я підтримав би, але мій голос не враховується при цьому. Я б підтримав, припустимо, Шевченка, Реброва чи багатьох інших функціонерів, але мене ніхто не питає.

Тому, якщо Шевченко висунеться, і мене ось так запитають: «Ви підтримуєте Шевченка?», я скажу: «Так, я підтримую Андрія». Тому що він до мозку кісток відданий футболу, він має величезний авторитет у Європі. Користується не просто авторитетом, з ним зважають. Він досяг великих висот, він один із тих, хто в нашій незалежній Україні досяг таких висот. Він володар «Золотого м'яча».

Але це має бути його рішення. Я не знаю, чи він хоче балотуватися. Я сьогодні не просуваю жодної кандидатури. Я тільки хочу, щоб людина, яка очолюватиме наступні 5 років федерацію футболу, працювала на футбол.

– Зауважила, ви завжди кажете «федерація футболу», хоча вона перейменувала себе на УАФ. Це важлива позиція?

– Знаєте, дитячі звички. Вона в мене збереглася в пам“яті як Федерація футболу України, тож так і говорю. Мало того, коли міняли на УАФ – нас також не запитали. Тож для мене це федерація футболу, - відповів Суркіс.